Kırmızı ışıkta ölüme 16 yıl

Hem alkollüydü hem de kırmızı ışıkta geçmişti.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2011, 15:29
Kırmızı ışıkta ölüme 16 yıl

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta yaya gecidinden yolun karşısına geçmeye çalışan kadına çarparak ölümüne neden olan sürücü, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanığın suçu olası kastla işlediğini belirten mahkeme heyeti, cezayı 20 yıl hapis cezası olarak belirledi.

Sanığın pişmalık duymasını ve sabıkasız geçmişini dikkate alan mahkeme, cezayı indirerek sanığı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Son sözü sorulan sanık, "Çok üzgün ve pişmanım. Yaşanmaması gereken bir durumu yaşadım. Vizdan azabı çekiyorum" dedi.

Beşiktaş'ta 2009 yılında "kırmızı ışıkta" durmayarak yaya geçidindeki Gülüzar Çokduru'ya (47) çarpıp ölümüne neden olan tutuklu sanık Emir Rasim Parlak, "adam öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Son sözü sorulan sanık Parlak, "Çok üzgün ve pişmanım. Yaşanmaması gereken bir durumu yaşadım. Vizdan azabı çekiyorum" derken, Gülüzar Çokduru'nun çocukları, sanığın cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada tutuklu sanık Emir Rasim Parlak ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı Fatma Perihan Vural, "Müvekkilim Yeni Zelanda'ya gitmeyi planlıyordu. Yurt dışına gideceğinden arkadaşlarıyla bir miktar alkol almış, alışık olmadığı için alkolün etkisini fazlaca hissetmiştir. Kaza meydana gelince olayın şokuyla ölene yardımda bulunmuş, olay yerinden kaçmamıştır. O günden bu yana derin vicdan azabı duymaktadır. Olay taksirle oluşmuştur. Herşeye rağmen biz sanığı tekrar topluma kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

"OLASI KASTLA İNSAN ÖLDÜRMEKTEN CEZALANDIRILSIN"

Şikayetçi Ali Karlıdağ "Ben bu olay ile birlikte yaşadığım annemi kaybettim. Şu anda tek başıma okuyor, yaşıyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Şikayetçi Güliz Sirek "Annem zor koşullarda çalıştı. Birkaç ay sonra emekli olup rahata erecekti. Ancak bu kaza nedeniyle hayatını kaybetti. İki yıldır bizde çok üzgünüz. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Şikayetçilerin avukatı Naci Özer, "Bu olay taksirle ölüm değildir. Sanık aşırı alkollüdür. Aşırı hızla seyretmiştir. Kırmızı ışık uyarısına uymamıştır. Maktule yaya kaldırımında çarparak ölümüne neden olmuştur. Buna göre olası kastla insan öldürmek suçunun cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı mütalasında suç tarihinde şoför sanık Parlak'ın 1.80 promil alkollü olduğunu belirtti. Sanığın Beşiktaş'ta şehir içinde uygulanması gereken hız limitlerine uymadığını ifade eden savcı, sanığın yaya geçidinde yolun karşı yönüne geçmek isteyen maktule Gülizar Çokduru'ya çarptığını hatırlattı. Savcı, Barbaros Bulvarı üzerinde sanık Emir Rasim Parlak'ın yaya geçitinde yavaşlamadığı, kırmızı ışıkta durmadığını belirtti. Maktulenin yaya geçidinin ortalarında üzerine doğru gelmekte olan aracı fark ettiğini anlatan savcı, maktülenin duraksamaya çalıştığı ancak buna rağmen sanığın yolun tam orta noktasında maktuleye çarptığını ifade etti. Savcı mütaalasında sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

SANIK 16 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sanık Parlak son savunmasında, "Çok üzgün ve pişmanım. Yaşanmaması gereken bir durumu yaşadım. Üzgünüm. Vizdan azabı çekiyorum" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanığı "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın suçu olası kastla işlediğini belirten mahkeme heyeti, cezayı 20 yıl hapis cezası olarak belirledi. Sanığın pişmalık duymasını ve sabıkasız geçmişini dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı indirerek sanığı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.