Aşk 'dile geldi' çete çöktü

Polisin, iki yıl süren takip sonucu Azerbaycan'da yakaladığı Söylemez Kardeşler çetesini izlemek için ilk kez uluslararası dinleme yaptığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2011, 11:59
Aşk ’dile geldi’ çete çöktü

İÇİNDEKİLER

Akşam'ın haberine göre Bakü'de aksiyon filmlerini aratmayacak bir takiple yakalanan Söylemez Kardeşler çetesinin iki lideri Sena ve Faysal Söylemez kardeşler için Emniyet, polis kayıtlarına bir ilk olarak geçen uluslararası operasyon gerçekleştirdi.

Firarlarının ardından polis Söylemez Kardeşler'in peşine düştü. Faysal Söylemez'in ev telefonu dinlemeye alındı. 2010'un mart ayında Faysal Söylemez imam nikahlı eşini evden aradı, kendini tanıtmadan normal arkadaş gibi konuştu. Ancak yurtdışından gelen telefondaki sesi duyan teknik takipteki polis dinlediği sesin Faysal Söylemez'e ait olduğunu anladı. Çünkü daha önce de Faysal Söylemez'i dinlemişti. Ses analizi de Faysal Söylemez olduğunu belirledi.

ÖZEL ULAK İZLENDİ
Telefonun Kuzey Irak'ta bir GSM şirketine ait olduğu tespit edildi. Kuzey Irak yetkililerinin işbirliğiyle Türk polisi tarihinde ilk kez uluslararası dinlemeye imza attı. Teknik takibin yanı sıra Söylemez Kardeşler'in haberleştiği özel ulak da belirlendi. Ancak K. Irak'ta da birtakım olaylara karışan Söylemezler, bir süre sonra kayboldu. Polis bir süre sonra özel ulak A.S.'nin izine ulaştı. A.S.'nin, Söylemez Kardeşler'in avukatlarıyla şifreli konuşmasını dinleyen polis, kaçış güzergahlarını belirledi, iki ay boyunca Hopa Sarp Sınır Kapısı'nda tertibat aldı. Ancak Söylemezler polisi atlatarak Bakü'ye gitti.

AZERİ POLİS İŞBAŞINDA
Bunun üzerine Azerbaycan polisiyle irtibata geçildi. Azerbaycan'da çete ve kaçakçılık soruşturması yürüten, Türk Polis Akademisi mezunu, Azeri bir emniyet amiri bu iş için görevlendirildi ve kısa sürede Azerbaycan'da gizlenen Sena ve Faysal Söylemez'in izini buldu.

SEVGİLİ HASRETİ YAKALATTI
Azeri polisi Sena Söylemez'in bir misafirinin Bakü'ye gideceğini bildirince İstanbul polisi harekete geçti ve kişinin Sena'nın sevgili Ayla E. olduğunu tespit etti. Azerbaycan polisi havalimanında tertibat aldı. Ayla E., uçaktan indi ve Sena'nın adamlarıyla buluştu. Önce taksiye binen Ayla E, kısa bir süre sonra araçtan inip özel bir otomobile bindi. Sena Söylemez'in kaldığı eve giden Ayla E. bilmeden polise adresi vermiş oldu. Bakü dışında bir villada gizlenen Söylemez Kardeşler için hemen operasyon kararı alındı. İstanbul'dan giden 5 kişilik operasyon timi Azerilerle birlikte Söylemezler'in evine Mayıs 2010'da baskın yaptı. Başarılı operasyonda Mehmet Sena Söylemez, Faysal Söylemez ve adamları Deniz Taşdemir yakalandı ve Türkiye'ye getirildi.