Başbakan son anketi açıkladı

Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi"nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, birbirinden ilginç açıklamalar yaptı...

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 10 Mayıs 2011, 15:37
Başbakan son anketi açıkladı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, Kanal 7'de yayınlanan ''Başkent Kulisi Özel'' programına katılarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"AKP İKTİDAR CHP MUHALEFET MHP SINIRDA"

Programda anketlerle ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, bu hafta içinde yapılan bir anketin sonuçlarını gazetecilerle paylaştı. AK Parti'nin şu anda açık ara önde olduğunu söyleyen Erdoğan, MHP'nin ise sınırda olduğunu savundu. İşte Erdoğan'ın elindeki o anket: "Şu anda gayet iyi gözüküyor. AK Parti açık ara önde gözüküyor. Biz birkaç anket kuruluşu ile çalışıyoruz. Bizim baştan beri yaptığımız uygulama bu. Açık ara önde gözüküyoruz. Kamu oyu yoklamaları 45-50 gösteriyor. CHP ise 25 etrafında, MHP ise sınırda gözüküyor."

'OKYANUS ÖTESİ NEYSE, ADINI SÖYLEYİVER''

Başbakan Erdoğan, siyasilere ilişkin olduğu savunulan kasetlerle ilgili soru üzerine, bunun bireysel bir olay olduğunu belirtti. Bununla bir partiyi değerlendirmenin, yargılamanın ve genel başkanla bunun arasında bir irtibat kurmanın doğru olmayacağını ifade eden Erdoğan, olayın da şüphesiz rahatsız edici olduğunu kaydetti.

Kimin böyle bir şeyle uğraştığını bilemediğini, ancak teknolojinin bu kadar ileri olduğu bir dönemde, görüntülerin sorumlularını bulup, ortaya çıkarmanın zannedildiği gibi kolay olmadığını ifade eden Erdoğan, yargının, bu görüntülerin yayınını durdurduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Fakat, burada Sayın Bahçeli'nin, bu işin okyanus ötesinden yönetildiği gibi bir yaklaşımın içine girmesi çok çirkin. Böyle bir olayı kalkıp da okyanus ötesi bir yaklaşımla ortaya koyması... Kalk o zaman okyanus ötesi neyse bunun adını söyleyiver. Okyanus ötesinde ne var? Bunu ben anlarım da, ülkemde belki milletimin tamamı anlamayabilir. Ama böyle dedikçe tabii, bunlar da ortaya çıkacak. Bunu kalkarsın çok açıkça ortaya koyarsın. Asıl bu yaklaşım çok rahatsız edici. Bir yerlere fatura ediyorsun. Bu yanlış bir şey. Kendi iç çekişmenizi buraya fatura etmenin anlamı yok. Kaldı ki içerideki böyle bir durum neticesinde niçin istifa istiyorsun? Asıl yanlış burada. Yapman gereken ihraçtır. Yaparsın ihracını, kendi duruşunu ortaya çok farklı bir biçimde koyarsın. Burada olması gereken budur. Bu her partide olabilecek de bir durumdur. Çünkü bireysel bir konu. Bunu yaptıkları zaman mesele onu orada bırakmamaktır.''
Başbakan Erdoğan, ancak bir konuyu açıkça ortaya koymak istediğini bildirerek, ''bu tür ahlaki olmayan konulara, gayri meşru olaylara, 'Özelidir', 'Özel hayata müdahaledir' demeyi, halkının yüzde 99'u Müslüman olan toplumun ahlaki değerlerine ters yaklaşım olarak bulduğunu'' kaydetti.

Erdoğan, ''Doğru bulmuyorum ve bunlarla da bizim ortak mücadele etmemizin gereğini iddia ediyorum. Çünkü, bunlar siyasetin içinde, eğer temsil noktasında olurlarsa, bizim Türk siyasetinin geleceği sıkıntıda, demektir. Çünkü siyasetin içinde yer alanların, her alanda örnek insanlar olması lazım'' dedi.

''BENZİN FİYATLARINI PİYASA BELİRLİYOR''

Başbakan Erdoğan, programda AK Parti tarafından Karadeniz sahil yolu ile ilgili hazırlanan reklamın izletilmesi ve CHP'nin de kamyon şoförlerinin benzin fiyatlarından geçinemediği şeklindeki reklamının hatırlatılması üzerine ''Benzin fiyatını piyasa belirliyor. Eskiden hükümetler belirliyordu, biz bunu tamamen piyasaya bıraktık. Şu anda kamyoncular şoförler vesaire zaten akaryakıta şuna buna zam geldiğinde anında fiyatlara yansıtıyor onların bu noktada mağdur olması diye bir şey yok. Kimse kimseyi aldatmasın'' dedi.

''Reklama reklam ile karşılık vermek mi istediniz'' sorusuna ise Erdoğan, ''Bizim öyle bir derdimiz yok. Dedik ki hem yaptıklarımızı, yapmakta olduklarımızı ve yapacaklarımızı reklamla da ayrıca halkımıza duyuralım istedik'' görüşünü dile getirdi.

Yaptıkları eserlerin bütün televizyonlar tarafından yayınlanmadığını söyleyen Erdoğan, yayınlanmadığı için de halkın ülkede neler yapıldığının farkında olmadığını ifade etti.

Kahramanmaraş'ta baraj, adalet sarayı, okul ve sağlık merkezi gibi 40 tesisin açılışını yaptıklarını belirten Başbakan, bunu bir kaç televizyon dışında diğer televizyonların yayınlamadığını söyledi. Erdoğan, bunları yayınlayan televizyonların da ''yandaş'' diye damgalandığını söyledi. Erdoğan, ''Yayınladığı ne? AK Parti'yi yayınlamıyor ki, bu ülkenin, hükümetin, devletin yaptığı hizmetleri eserleri yayınlıyor. Bu eserleri millet görsün ki duysun ki kendisine özgüven gelsin. Bunları göstermek istemiyorlar. Paramızı veriyoruz, bunların da halkımıza gösterilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Reklamlarınızın, CHP'nin reklamlarına karşılık olmadığını anladık'' cümlesi üzerine ''O bize karşı yapıyor, biz ona karşı ne yapalım, daha yaptığı bir şey yok ki. Öyle bir fırsat olmayacak'' dedi.
Erdoğan, ''Sık sık eleştiriyorsunuz peki Kılıçdaroğlu'nun beğendiğiniz, 'şu yönden çok takdir ediyorum' dediğiniz bir şeyi yok mu'' sorusunu yanıtlarken, ''Kılıçdaroğlu, yalanını çok başarılı söylüyor. Rahat rahat, hiç yüzü kızarmadan, korkunç yalanlar söylüyor. Siyasetin en büyük kaybı bu'' derken, ''Baykal gitti Kılıçdaroğlu geldi hangisi daha dişli rakip size göre'' sorusuna da ''Baykal tabi ki yani Kılıçdaroğlu ile mukayese kabul etmez. Siyaseten, bizim Allah'a hamd olsun çok iyi bir muhalefetimiz var. O yönden durumumuz iyi'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin mitinglerdeki performansını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Erdoğan, ''Bunu halkıma soracaksınız. Onun en güzel cevabını halkım verecek. Onun anketi 12 Haziran'' dedi.

Başbakan Erdoğan, anket sonuçlarının sorulması üzerine, ''şu an gayet iyi gözüktüğünü, partisinin açık ara önde olarak yüzde 45-50, CHP'nin yüzde 25 ve MHP'nin de sınırda olduğunu'' bildirdi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ALINMASI

Başbakan Erdoğan, sözleşmeli personelin, özellikle öğretmenleri de kapsayacak şekilde kadroya geçirilmesi konusunda seçim öncesi bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine, bu konuda yaklaşık bir ay önce bir çalışma başlatıldığını belirtti.

Bu çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığı'nda başladığını, sonra Sağlık Bakanlığı'nda da ihtiyaç olduğunu gördüklerini ifade eden Erdoğan, ''Sonra dedik ki, 'Sadece Milli Eğitim, sadece Sağlık olmaz, arkadaşlar bunun genelini çalışsınlar. Eğer yetiştirebilirseniz seçim öncesi açıklarız ama yetiştiremezseniz artık seçim sonrası bunun adımını atarız' dedik. Sözleşmeli personel konusunu da bu şekilde çözeceğiz'' diye konuştu.

FENERBAHÇE Mİ TRABZSONPOR MU?

Erdoğan'a, milli futbolcu Nuri Şahin'in İspanyol kulübü Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzalaması ve Süper Lig'deki Fenerbahçe ile Trazonspor arasındaki şampiyonluk yarışını nasıl değerlendirdiği de soruldu.

Bu yıl ligin çok çekişmeli geçtiğini hatırlatan Erdoğan, ''Görünen o ki, son haftaya kadar bu iş gidecek ama bu hafta da her iki başarılı kulübümüz kendi sahalarında oynayacaklar. Gerek Fenerbahçe gerek Trabzon, ikisi de gerçekten sevdiğim iki kulüp. Fenerbahçe benim tuttuğum takım. Trabzon'u da özellikle sevmek zorundayım. Çünkü torunum Trabzonlu. Trabzon'un hastası. Tabii hemşehrilerimin takımı. Rize, Trabzon yan yanayız. Onun için bunlar bizim uşaklar'' değerlendirmesini yaptı.

Trabzonspor ve Fenerbahçe'den hangisi şampiyon olursa olsun üzülmeyeceğini dile getiren Erdoğan, ''Trabzonspor gerçekten başarılı bir performans ortaya koydu. Fenerbahçe ikinci yarıda bir performans ortaya koydu, başarılı olarak. Buraya kadar geldiler. Temenni ederim ki, ikisinde de başarılı olan, iyi olan inşallah kazansın. Ama en çok sevindiğim, ikisi de bizi Şampiyon Kulüpler'de bizi temsil edecekler'' görüşünü dile getirdi.

''Burada bir müjdeyi vereyim. Trabzon'un Avni Aker Stadı'nı, yaklaşık 6-6,5 trilyon lira yatırım yapmak suretiyle Şampiyon Kulüpler'e yetiştireceğiz. Çünkü şu haliyle oraya maç vermiyorlar'' diyen Erdoğan, bu arada Akyazı'da da Trabzon'un stadını yapacaklarını kaydetti.

Burada sadece stat değil, oteller de yapmak suretiyle büyük bir kompleks meydana getirileceğini anlatan Erdoğan, bu projenin bu sezona yetişmeyeceğini, ancak bundan sonraki sezonda Trabzon'un stadına kavuşacağını vurguladı.

Erdoğan, şu anda Gençlik Oyunları için Trabzon'un adeta spor komplekslerinin olduğu bir şehir haline geldiğini söyleyerek, ''Olimpik yüzme havuzlarından tutunuz, kapalı spor salonlarına varıncaya kadar. Bütün bunlarla beraber gençlik oyunlarıyla alakalı şeylerin hepsini hemen hemen bitirdik. Bununla da Trabzon, spor oyunlarıyla ilgili şehrimiz haline geldi İzmir'den ve Erzurum'dan sonra. Yeni bir adımı da Mersin için atıyoruz. Mersin'i Akdeniz Oyunları için hazırlıyoruz'' diye konuştu.

Seçim yoğunluğu için özel bir sağlık programı uygulayıp uygulamadığının sorulması üzerine ise Erdoğan, ''Her sabah evden çıkarken yarım bardak ılık suya bir kaşık kestane balı koyuyorum. Bu hem mide için çok iyidir hem de ses telleri için de iyi geliyor'' dedi.