Hac başvuruları için son gün

Kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için 25 Nisan'da başlayan hac müracaatları, 6 Mayıs’ta sona erecek.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 03 Mayıs 2011, 10:45
Hac başvuruları için son gün

İÇİNDEKİLER

Müracaatlar; 2010 yılında kuraya katılanlar için 'Kayıt Yenileme', ilk defa müracaat edecekler için de 'İlk Defa Kayıt Yaptırma' şeklinde iki ayrı kategoride yapılıyor.

Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını, internet yoluyla http://hac.diyanet.gov.tr adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları form dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabilecekler.

İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, kişi başına 15 TL'yi Başkanlıkça belirlenen bankalardan (T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası) birine doğrudan veya internet üzerinden yatıracak.

İl ve ilçe müftülüklerine ilk defa doğrudan müracaat yapanlar, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir suretini, kayıt yenileyenler ise nüfus cüzdanı fotokopisini müracaat dilekçesine ekleyecek.

Hac kayıtları ile ilgili detaylı bilgilere http://www.diyanet.gov.tr internet sitesi ile il ve ilçe müftülüklerinden ulaşabilecek.