Çağdaş sanat

'Kalbime gömerim o zaman' adlı şarkı davalık oldu. 'Eser benim' diyenlere Gökçe ile Çağlayan'dan sonra Guinness'e giren şair Hasan Çağdaş da eklendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2011 Güncelleme 25 Nisan 2011, 11:34
Çağdaş sanat

İÇİNDEKİLER

Gençler arasında oldukça popüler olan "Kalbime gömerim o zaman" adlı şarkı paylaşılamıyor. Şarkıcı Gökçe Kırgız ile Çağlayan Topaloğlu'nun "Benim eserim" dediği şarkıya bir kişi daha sahip çıktı.
Bugüne kadar yazdığı noter tasdikli 8 bin 600 eser ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren şair Hasan Çağdaş, eserin kendisine ait olduğunu mahkeme kararı ile tespit ettirdi. Şarkının sosyal paylaşım sitelerinde dolaştığını duyan Hasan Çağdaş, Kırgız ve Çağlayan hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili açılan soruşturma ise tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Çağdaş'ın "Yalanmış demek her şeyin" adlı eserinin "Kalbime gömerim o zaman" adıyla bestelendiği ve şarkıcı Gökçe Kırgız tarafından seslendirildiği belirtildi. Eserin aynı zamanda Çağlayan Topaloğlu'nca da seslendirildiğine dikkat çekildi. Çağlayan ve Kırgız'ın, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılmaları istendi. İfadesine başvurulan Gökçe Kırgız ise iddiaları reddetti. 2006 yılında, lise son sınıf öğrencisi iken "Kalbime gömerim o zaman" isimli şiirini besteleyerek seslendirdiğini söyleyen Kırgız, şarkıyı MSN'den arkadaşlarına gönderdiğini belirtti. Genç yıldız, bilgisayar kayıtlarını delil olarak sunabileceğini de sözlerine ekledi. Diğer şüpheli Çağlayan Topaloğlu ise eserin kendisine ait olduğunu hatırlatarak, sözleri 2003 yılında, vatani görevini yaparken kaleme aldığını ifade etti. Davanın tarafları önümüzdeki günlerde İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.