Kar cuma günü gidecek

Soğuk hava ve kar yağışı İstanbul'da etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

Giriş Tarihi 08 Mart 2011, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2011, 12:32
Kar cuma günü gidecek

İÇİNDEKİLER

CUMA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışının Cuma gününe kadar devam edeceği, hava sıcaklıklarının hafta sonu mevsim normallerine döneceği açıklandı. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bugün İstanbul genelinde aralıklı kar yağışının sürmesinin beklendiğini söyledi.

Rüzgarın, poyrazdan fırtına şeklinde estiğini belirten Yıldırım, fırtınanın hızının Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 66, Şile'de 67, Atatürk Havalimanı'nda 72, Çatalca'da da 108 kilometreyi bulduğunu ifade etti. Mustafa Yıldırım, poyraz fırtınasının perşembe günü etkisini kaybetmesinin beklendiğini anlattı.

Bugün İstanbul'da en düşük sıcaklığın Çatalca'da eksi 2, Florya, Samandıra ve Eminönü'nde 1, Kartal'da 2 derece hissedildiğini söyleyen Yıldırım, gün içinde en yüksek sıcaklığın 3 derece civarında seyretmesinin beklendiğini belirtti. Yıldırım, bu gece il genelinde hava sıcaklığının 0 ile 1 derece civarında olmasının beklendiğini, yarın ise hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağının öngörüldüğünü kaydetti.

İl genelindeki kar yağışının yarın da aralıklarla devam etmesinin beklendiğini ifade eden Yıldırım, yağışların özellikle kentin Anadolu yakasında daha yoğun görüleceğini söyledi. Yıldırım, yağışlı havanın Cuma günü İstanbul'u terk edeceğini, hava sıcaklığının hafta sonu hissedilir derecede artarak mevsim normallerine döneceğini belirtti.