Askerlikten muaf polislerin ismi

Giriş Tarihi 21 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 21 Şubat 2011, 11:14
Askerlikten muaf polislerin ismi

İÇİNDEKİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı, 10 yılını doldurmuş polislerin askerlik hizmetini yapmış sayılmasını öngören tasarının yasalaşmasının ardından, askerliğini yapmayanların isim listesini Milli Savunma Bakanlığı'na bildirdi.

İlk planda Meslek Eğitim Merkezi'ne yeni alınan polislerin, tecil için bağlı bulundukları askerlik şubelerine, askerde olanların ise birliklerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi. Emniyet teşkilatında görevli toplam 38 bin kişiyi kapsayan yasadan, halen askerlik görevini yerine getiren personel de yararlanabilecek. Bu durumda 2 bin 500 kişi yasanın geçici 44'üncü maddesi gereğince terhis edilerek, görevlerinin başına dönecek.

Terhis olacak polisler için saklı, yoklama kaçağı ve bakaya suçlarından adli takibat yapılmazken, bu suçları işlediklerinden dolayı adlî tahkikata başlanılmış olanların işlemleri ile bu suçlara ilişkin kesinleşmiş kararların infazı da durdurulacak. Geçici süreli görevlendirmeler, yurtdışı misyon koruma, yurtdışında eğitim ve diğer görevler sebebiyle geçirilen süreler de on yıllık hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.

Bu yükümlüler ile ilgili bilgiler, İçişleri Bakanlığı'nca Milli Savunma Bakanlığı'na bildirilecek. On yıllık süre, polis eğitim ve öğretim kurumlarından mezun olarak fiilen göreve başlanılan tarihte başlıyor. 10 yıllık süreyi tamamlamadan herhangi bir sebeple Emniyet teşkilatından ayrılan, başka kuruma nakledilen veya bu süre içinde meslekten ilişiği kesilen personel, ilgili kanun hükümlerine göre askerlik hizmetini yerine getirecek.