Sarıyer Belediyesi'ne polis baskını

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, soruşturma kapsamında yapılan aramaya ilişkin, ''Sarıyer Belediyesinde gayrinizami, yasalara ters olan hiçbir şey yaşanmayacaktır'' dedi.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2011, 17:16
Sarıyer Belediyesi’ne polis baskını

İÇİNDEKİLER

Sarıyer Belediye Başkanlığının toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, soruşturmanın 1,5 yıldır devam ettiğini ve bir kamu kurumunun yetkisi olan bir başka kurum tarafından araştırmaya tabii tutulmasının doğal olduğunu söyledi.

İhale ve proje dosyalarının çok net olduğunu ifade eden Genç, ''Bugüne kadar birçok ihale açtık. Bunlar açık bir şekilde incelenebilir. Bizim yaşam biçimimiz doğruluk ve dürüstlük üzerine kuruludur. Sarıyer, gerek coğrafi, gerekse siyasi açıdan zor bir bölgedir. Zengini de bizde fukarası da... Buna rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için önemli olan hukuktur ve bu konuda da bir yanlışlık yapılmışsa da inanmak istemiyorum hukuk çerçevesinde sonuca ulaşacaktır'' diye konuştu.

Soruşturma veya herhangi bir inceleme kapsamında evrakların kendilerince de teslim edilebileceğini söyleyen Genç, ''Sarıyer Belediyesinde gayrinizami, yasalara ters olan hiçbir şey yaşanmayacaktır'' dedi.
Soruşturmayı kolaylaştırmak için kendine düşen görevi yaptığını belirten Genç, şöyle devam etti:
''Şu anda inceleme yapan arkadaşların araştırmaları tamamen bilgi almak amaçlıdır ve bazı soruların cevaplarını almaya geldiler. Biz de onlara yardımcı oluyoruz. Bu soruşturma kapsamında birçok araştırma, inceleme yapılabilir. Ayrıca herhangi bir usulsüzlük varsa ve ortaya çıktığında kim bunun sorumluluğunu taşıyorsa bu ben bile olsam hesabını verir. Önemli olan hukukun işletilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Bu soruşturmaların hukuk çerçevesinde yapılması bizim için önemlidir. Şu ana kadar avukat arkadaşlarımızın bize getirdiği tutanaklar doğrultusunda herhangi bir sorun gözükmüyor. Ancak bunun karar vericisi hakim ve savcıdır. Dolayısıyla edindiğimiz bilgi ve detay sonuçlar bunlardır.''

Öte yandan, Sarıyer Belediyesi Başkanlık binasında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmanın sona erdiği, bu kapsamda bazı belge ve bilgisayarlar üzerinde inceleme yapıldığı öğrenildi. Ayrıca, Sarıyerspor Kulübünden de incelenmek üzere bazı belgeler alındığı belirtildi.