'3. Kulak' operasyonu

Antalya'da aralarında emekli astsubayın da bulunduğu yasa dışı ve ortam dinlemesi yapan çete '3. Kulak' operasyonuyla çökertildi.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2011, 13:05
’3. Kulak’ operasyonu

İÇİNDEKİLER

15 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ''3. Kulak'' operasyonunda, aralarında çete lideri olduğu öne sürülen Ercan Ö. ile emekli bir astsubayın da olduğu öğrenilen 54 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir grubun yasa dışı ve ortam dinlemesi yaptığı ihbarını aldı. Bunun üzerine zanlıları yakalamak için çalışma başlatan ekipler, Ercan Ö. liderliğindeki çete elemanlarını gözaltına aldı.

Antalya merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Manisa, Aydın, Isparta, Ordu, Erzurum, Tekirdağ, Kastamonu, Amasya, Muğla, Mardin ile Antalya'nın ilçeleri Kumluca ve Alanya'da düzenlenen '3. Kulak' operasyonunda 10'u çete üyesi 54 kişi yakalandı.

Zanlıların 44'ünün özel hayatı ihlal ve yasa dışı dinleme yapmak suçundan gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında emekli astsubayın da bulunduğu çetenin bin 500 TL karşılığında telefon ve ortam dinlemeye yarayan program sattığını belirledi. Çete üyelerinin dinleme yapmak için, program geliştirdiği ve bunu satın alan kişiler aracılığıyla dinlenecek kişinin cep telefonuna yükledikleri tespit edildi. Yüklenen program aracılığıyla telefon ve ortam dinlemesi yapan çetenin aynı zamanda fiziki takip de yaptığı ortaya çıktı.

TEKİRDAĞ'DA EŞİNİ BOĞARAK ÖLDÜREN SANIK, ÇETEDEN DİNLEME PROGRAMI ALMIŞ
Öte yanda 30 Haziran 2010'da Tekirdağ'da kendisini aldattığı gerekçesiyle eşini boğarak öldüren 52 yaşındaki Erdem Ferimaz'ın 45 yaşındaki Nurhayat Ferimaz'ı, satın aldığı programla çete aracılığıyla dinlettiği ortaya çıktı. Dinleme sonucu Erdem Ferimaz'ın eşi Nurhayat Ferimaz'ı aldattığı gerekçesiyle boğarak öldürdüğü öğrenildi.

Emniyete getirilen zanlıların sorguları devam ediyor.