Emekli Tümgeneral tutuklandı

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı verilen ve GATA'da tedavi olan emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy tutuklandı. Dava kapsamında tutuklu sayısı 156'ya yükseldi.

Giriş Tarihi 15 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 15 Şubat 2011, 16:11
Emekli Tümgeneral tutuklandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Şubat'ta görülen duruşmada hakkında yakalama kararı verilen emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Mahkemeye çıkan Durusoy, Harp Akademisi'ne bağlı Silahlı Kuvvetler Akademisi'nin komutanı olduğunu ve bu akademinin 1. Ordu Komutanlığı ile ilgisi olmadığını söyledi. 2003 yılının Temmuz ayında NATO bünyesinde görevli olarak Belçika'ya gittiğini anlatan Durusoy, 1. Ordu Karargahı'na sadece bir kez nezaket ziyaretine gittiğini belirtti. Balyoz darbe planıyla ilgili bilgi, belge ve duyum almadığını belirten Durusoy, "Biri benim bir yazdığımı söylesin, kendi cezamı kendim veririm." dedi.

Ortaya çıkarılan belgelerin kendisiyle ilgisi bulunmadığını kaydeden Durusoy, "Mahkemenizden bunları hazırlayanları bulmanızı istiyorum. Bu konuda mağduriyetimi bildirmek istiyorum." dedi.
Silivri Cezaevi'nde Cuma günü görülen, tutuklama ve yakalama kararları çıkan duruşmaya katıldığını ancak rahatsızlığı nedeniyle öğle arasında ayrıldığını vurgulayan Durusoy, GATA'ya yatırıldığını ve bugün taburcu olduğunu söyledi. Teslim olmaya geldiğini kaydeden Durusoy, 5 ay önce de by-pass ameliyatı olduğunu kaydetti.

Durusoy'un avukatı ise GATA'da tedavisi devam eden emekli Orgeneral Ergin Saygun da avukatlığını yaptığını söyleyerek Saygun'un bu sabah kalp krizi geçirdiğini bu nedenle teslim olamadığını ifade etti. Mahkeme başkanı Ömer Diken ise, "Avukat bey hiçbirinin sağlık durumuyla ilgili bir şey demedik. Ergin Saygun Paşa'nın da durumuna bir şey demiyoruz." dedi.

Durusoy'un avukatı, Gölcük'te müvekkili ile ilgili hiçbir belge çıkmadığını belirterek neden yakalama kararı verildiğini anlayamadığını söyledi.