'Üstün zekalı çocuklar' üniversitesi

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde, geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi amacıyla kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi hizmete girdi.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 29 Ocak 2011, 16:32
’Üstün zekalı çocuklar’ üniversitesi

İÇİNDEKİLER

7–14 yaş grubundaki üstün yetenek ve zekaya sahip öğrencilerin bilimsel araştırmalara aşinalık kazanmaları ve geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesini amaçlayan Çocuk Üniversitesi, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle açıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, törendeki konuşmasında, çocuk üniversitesinde eğitim görecek olan çocukların önceki kuşaklardan çok daha şanslı olduklarını belirtti.
Çelik, şunları anlattı:

''Üniversitelerin temel bir takım görevleri vardır. Bunlar, üniversite yaşına gelen öğrencilerimizin, ülkenin ve dünyanın ihtiyacı doğrultusunda en iyi şekilde eğitilmesi ve meslek sahibi olması, araştırma yapması, yaptıkları araştırmaları dünya bilimine katkıda bulunmak üzere yayınlaması, makale yazması ve proje hazırlamasıdır. Üniversitelerin en önemli görevlerinde biri de topluma, gençlere ve çocuklara karşı olan görevleridir. Gençleri ve çocukları bilime teşvik etmek, toplumu bilgilendirmek ve o toplumu, bilim toplumu haline getirmektir.''

Girişimlerinin ülkedeki diğer üniversitelere de model olmasını istediklerini belirten Çelik, şunları aktardı:
''Girişimlerimizin ülkemizdeki diğer üniversitelere de model olmasını istiyoruz. Umarım tüm üniversitelerimizdeki arkadaşlarımız da diğer görevlerinin yanında böylesine önemli bir toplumsal görevi ihmal etmez, gençlerimize ve çocuklarımıza karşı görevlerini yerine getirirler. Çünkü çocuklar bizlerin geleceği olacaklar.''

İnönü Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Geçgil de açılışını yaptıkları İnönü Çocuk Üniversitesi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, İnönü Üniversite'sinin tüm akademik personelinin çocuk üniversitelerinin potansiyel eğitmenleri olacağını kaydetti.

Geçgil, sanattan, sağlığa olağanüstü kabiliyetteki 7-14 yaş grubu çocukları, tam potansiyellerini ortaya koyabilecekleri bir ortam oluşturarak onların gelecek hedeflerini belirleme noktasında yardımcı olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından İnönü Çocuk Üniversitesi'nin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Rektör Çelik ile birlikte İnönü Çocuk Üniversitesi'nde eğitim alacak olan öğrenciler kesti.
Törene 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Albay Necdet Tuna, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda veli katıldı.