Hüsnü Mübarek ilk kez konuştu

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, bugün ülkede gerçekleşen gösteriler hakkında ilk kez konuştu.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 29 Ocak 2011, 10:48
Hüsnü Mübarek ilk kez konuştu

İÇİNDEKİLER

Dördüncü gününe giren gösterilere karşı hiçbir açıklama yapmayan Mübarek, sessizliğini ordu sokaklara hakim olduktan sonra gece geç saatlerde bozdu ve hükümetin istifasını istedi.
Hükümetin istifasını istediğini ve yarın yeni bir hükümet atayacağını belirten Mübarek, kendisinin ve liderliğinin hakkında ise bilgi vermedi.

Devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında "Yapacağımız her şey mısır halkını korumak için olacak" diyen Mübarek, her vatandaşın özgürlüğünden yana olduklarını savundu. Mübarek, "Cumhurbaşkanı olarak değil, bir Mısırlı olarak konuşuyorum. Mısır'ı koruyacağım, ekonomik gelişmeye önem vereceğim" ifadelerini kullanana Mübarek, hükümetin de istifasını istedi. Mübarek ayrıca ekonomik, sosyal ve siyasi reformlar için baskı yapacağı vaadinde bulundu.

İŞTE OLAYLARDAN KARELER-TIKLAYIN

Yeni hükümetin de fakirlikle mücadele etmesini, ekonomiyi ve sosyal değişiklikleri hızlandırmasını, sivil özgürlükler ile demokrasiyi hızlandırmasını isteyen Mübarek, protestocuların mesajını aldığını vurguladı ve göstericileri barışçıl bir şekilde gösteri yapmaya çağırdı.

Mübarek ayrıca "Halkın geleceğini ve ayrıca ülkenin güvenliğini destekliyorum. Hiçbir şeyin barışı, hukukun üstünlüğünü ve ülkenin geleceğini tehdit etmesine izin vermeyeceğim." dedi.

Hüsnü Mübarek, ülkede yaşanan gösterileri ise "Mısır'ı yıkmak ve rejiminin meşruiyetini yok etmek için geniş bir girişimin parçası" olarak niteledi. Ayrıca güvenlik güçlerinin de göstericilere karşı sert uygulamalarını savundu.

İŞTE OLAYLARDAN KARELER-TIKLAYIN