312 köy yolu ulaşıma kapandı

Yurdun doğusunda görülen kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas'ta 138, Gümüşhane'de 48, Bitlis'te 45,Malatya'da 41, Kayseri'de 26 ve Adana'nın Feke ilçesinde 14 köy yolu ulaşıma kapandı.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 27 Ocak 2011, 12:31
312 köy yolu ulaşıma kapandı

İÇİNDEKİLER

Sivas Valiliği Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 138 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını yürütüyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 köye elektrik verilemediği, 24 yerleşim biriminin haberleşme sisteminde arızalar görüldüğü kaydedildi.

Divriği-Arapkir yolunun Mursal ayrımı ile Suşehri-Refahiye yolunun İmranlı ayrımının kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Kenti çevre illere bağlayan yollarda ulaşım zaman zaman güçlükle sağlanıyor. Bölge trafik ekipleri, kar yağışı, tipi ve buzlanmanın etkili olduğu bazı güzergahlarda, zincirsiz araç geçişine izin vermiyor. Trafik ekipleri, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların sürücüleri başta olmak üzere yolculuğa çıkan tüm şoförleri yanlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları konusunda uyarıyor.

Şarkışla ilçe merkezinde de kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu, belde ve köylerde ise kar kalınlığının daha da arttığı bildirildi.

İlçe genelinde 68 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin öncelikli olarak taşımalı eğitim gören öğrencilerin yaşadığı köylerin yollarını açtığı kaydedildi.
Hafik ilçesinde de özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğu öğrenildi. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı Hafik-Doğanşar yolunun açılması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

ZİGANA GEÇİDİ'NDE YOĞUN SİS VE KAR YAĞIŞI
Gümüşhane'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor, il genelinde 48 köy yolu ulaşıma kapandı.

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, yaptığı açıklamada, Gümüşhane merkez ilçede 15 ve Şiran ilçesine bağlı 33 olmak üzere il genelinde 48 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.
Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi'nde, kar yağışı ile birlikte görülen yoğun sis ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Zigana Geçidi'nde karayolları ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yoğun sis ve kar yağışına karşı sürücülerin yavaş seyretmeleri, yanlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları uyarısında bulunuyorlar.

Gümüşhane-Trabzon karayolunda Gümüşhane Sağlık Müdürlüğüne ait bir ambulans olabilecek herhangi bir trafik kazasında yaralılara anında müdahale etmek amacıyla hazır bulunduruluyor.

BİTLİS
Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 45 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı sebebiyle 45 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamada, köy yollarının ulaşıma açılması için, çalışmaların aralıksız yürütüldüğü belirtildi. Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kent merkezinde 14 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştığını söyledi.

KAYSERİ
Kayseri'de kar ve tipi nedeniyle Sarız ilçesine bağlı 21, Pınarbaşı ilçesine bağlı 3, Develi ve Yahyalı ilçelerine bağlı 1'er köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kapanan köy yollarında kar temizleme çalışmalarına başladığı bildirildi.

ADANA
Adana'nın Feke ilçesinde de kar yağışı sebebiyle 14 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Feke Bakım Evi Şefliği sorumlusu Cafer Akdoğan, yaptığı açıklamada, 25 0cakta başlayan ve zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 39 köyden 14'ünün ulaşıma kapandığını bildirdi.

Akdoğan, yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığının 50 santime ulaştığını, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

MALATYA
Malatya'da, kar nedeniyle 41 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, ilçelere göre kapalı köy sayısı şöyle: "Merkez 2, Akçadağ 4, Arapgir 4, Arguvan 2, Doğanşehir 1, Doğanyol 4, Kuluncak 8, Pütürge 12 ve Yeşilyurt 4" İl Özel İdaresi'ne ait araçların kapalı köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi