Mühimmatlar böyle ortaya çıktı

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler arasında yer alan krokilerden yola çıkılarak Poyrazköy'de yapılan mühimmat kazılarının görüntüleri ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 24 Ocak 2011, 17:29
Mühimmatlar böyle ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Askeri casusluk soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramalarda ele geçirilen krokiler kapsamında geçtiğimiz yıl Poyrazköy Keçilik mevkiinde mühimmat arama çalışmaları yapılmıştı.

İstanbul Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı arama çalışmalarına 1. Ordu Komutanlığı ve Jandarma'dan subay ve astsubaylar eşlik etmişti. Yapılan kazı çalışmalarının saniye saniye kaydedildiği sırasında görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, daha önce sadece birkaç metre derinliği araştırabilen el dedektörü kullanan ekiplerin, bu kez 12 metre derinliğe kadar sinyal verebilen "derin göz"ü kullandıkları gözlendi. Yapılan kazı çalışmalarında "derin göz"ün sinyal verdiği bölgelerin mühimmatlara zarar vermemek için elle kazıldığı görüldü.