Gaffar Okkan gözyaşlarıyla anıldı

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile korumaları şehit edildikleri yerde anıldı.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 24 Ocak 2011, 17:29
Gaffar Okkan gözyaşlarıyla anıldı

İÇİNDEKİLER

Anma törenine katılan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Kendisi bir çığır açtı ve insanların gönlüne girdi. Kalıcı olmak böyle oluyormuş" dedi.

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, korumaları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş, 24 Ocak 2001'de emniyet müdürlüğünden valiliğe giderken Sezai Karakoç Bulvarı'nda kurulan hain pusuda şehit edilmişti. Emniyet Müdürü Okkan ile korumaları ölümünün 10. yıl dönümünde Diyarbakır'da çeşitli etkinliklerle anılıyor. Olayın yaşandığı yerde, Şehitlik Mahallesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda düzenlenen anma törenine Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve yardımcıları, şehit aileleri, gaziler, öğrenci ve vatandaşların yanı sıra emniyet personeli katıldı.

Anma töreni şehitler için saygı duruşundan sonra olay yerine karanfiller bırakıldı. Burada bir konuşma yapan emniyet müdürü Sağlam, Ali Gaffar Okkan'ın hala gönüllerde yaşandığı söyledi. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın bir çığır açtığını belirten Sağlam, "Kendisi bir çığır açtı ve insanların gönlüne girdi. Zihniyet değişiminin başlangıcını oluşturdu. Ve kendisinin açtığı yol giderek genişliyor. Demek kalıcı olmak böyle oluyormuş. Kendisine ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

EV VE İŞYERİNE ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFYARI ASILDI

Şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan, Diyarbakırlılar tarafından oldukça seviliyordu. Diyarbakırspor'un da kulüp başkanlığını yapan Okkan'ı şehirde 7'den 70'e herkes seviyordu. Anma töreninin yapıldığı yerdeki ev ve işyerlerinden şehit Okkan'ın fotoğrafları asıldı. Diyarbakır'ın bir çok yerinde esnaflar Okkan'ın unutmadığını göstermek için beraber çektirdikleri hatıra fotoğrafını camlara astı. Diyarbakır'da hemen her evde şehit Okkan'ın fotoğrafının asılı olduğunu görmek mümkün. Okkan ve şehit arkadaşları için Diyarbakır'da mevlit okutulacak.

OKKAN'IN ANMA TÖRENİNE DİYARBAKIRDAN GELEN İSİMLERİ ALİ GAFFAR OLAN 101 ÇOCUK KATILDI

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde 5 korumasıyla birlikte düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okkan ölümünün 10. yıldönümünde Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan mezarı başında sağanak yağış altında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine Hendek Belediyesi Gönül Yolculuğu - Şehit Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi Projesi kapsamında Diyarbakır'da bulunan Ali Gaffar isimli 101 çocuk katıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan`ın Hendek Aile Kabristanlığı`nda bulunan mezarı başında sağanak yağış altında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Anma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemil Hüsnü Kansız, Diyarbakır eski Valisi Cemil Serhatlı, Okkan'ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan, Diyarbakır'dan gelen 101 çocuk ve aileleri, meslektaşları ve çok sayıda seveni katıldı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gaffar Okkan'ı 10. ölüm yıldönümde andıklarını belirterek, "Geçen seneye Diyarbakır'a gittik. İşyerlerinde evlerde Gaffar Okkan'ı resimlerini gördük. Bir Emniyet Müdürü'nün halkın gönlünde nasıl taht kuracağını orada gördük. Gaffar Okkan Diyarbakır halkının gönlünde sevgi yumağı oluşturmuş. Bizde bu yıl farklı bir proje geliştirerek, Gaffar Okkan'ın ölümünden sonra Diyarbakır'da isimleri Ali Gaffar konulan 101 çocuğu Hendek'e getirdik" dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise tüm Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş Gaffar Okkan'ın ölümünün 10. yıldönümünde andıklarını ifade ederek, "Bugün bir şehidimizi anıyoruz. Şehitlik yüce bir makam her zaman ayrı bir yere oturturuz. Gönüllerde yaşatırız. Bu vatanı vatan yapan onların kanlarıdır. Toplumun doğusundan batısına birleştiren örnek bir insanı anıyoruz. 10 yıl geçti. Acıyı ve kaybı tekrar yaşıyoruz. Toplumun bir insanın yaptıkları ile bütünleşebileceğini görüyoruz. Ali Gaffarlar aramızda. Bu sembol oldu. Biz üzüntüyü burada mutluluğa dönüştürdük. Onu unutmamamız gerektiğini belirtiyorum. Toplum geçmişine nasıl sahip çıktıysa geleceğine öyle sahip çıkacaktır" diye konuştu.

Konuşmalarının ardında Sakarya Müftüsü Sinan Cihan tarafından dua edildi. Duanın ardından Diyarbakırdan gelen 101 Ali Gaffar isimli çocuk ve misafirler Şehit Emniyet Müdürü Okkan'ın mezarına karanfil bıraktılar. Okkan'ın mezarı karanfillerle donatıldı. Diyarbakır'dan gelen çocuklar, adını aldıkları Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.