Gölcük'te deprem!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 20 Ocak 2011, 10:03
Gölcük’te deprem!

İÇİNDEKİLER

Alınan bilgiye göre Merkez üssü Gölcük-Değirmendere olan 4.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkıp battaniyelere sarılı olarak sokakta veya otomobillerinde bekledi. Korkudan gözyaşlarına hakim olamayan bazı kadınları ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

10 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
4,3 büyüklüğündeki deprem sebebiyle Gölcük'te panik yapıp rahatsızlanan 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Korku ve endişe yüzünden çok sayıda vatandaş da geceyi dışarıda geçirdi.

Merkez üssü Değirmendere beldesi olan deprem, saat 04.09'da gerçekleşti. Sarsıntı ile vatandaşlar kendilerini dışarı atarak sokaklara çıktı. Mal ve can kaybının olmadığı ve yaralı vatandaşın bulunmadığı bildirildi. Paniğe kapılıp şoka giren 10 kişi Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vatandaşların bir kısmının sakinleştirilerek taburcu edildiği, bir kısmının ise tedavilerine devam edildiği öğrenildi.

Bu arada, Gölcük Arama ve Kurtarma Derneği (GESOTİM) bölgede araştırma yaparak vatandaşlara yardımcı oldu. GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, ilçe genelinde yaptıkları aramada, herhangi bir can ve mal kaybına rastlanılmadığını söyledi.

Dışarıda beklemeye devam eden vatandaşlar da 17 Ağustos depremini bir kez daha hatırladıklarını belirterek, korkudan evlerine girmek istemediklerini kaydetti.

Bu arada, depremin İstanbul, İzmit ve Karamürsel ile çevre ilçelerde de hissedildiği öğrenildi.