PKK'ya ağır darbe vurdular!

Terör örgütüne malzeme taşıdığı belirlenen TIR’larda cep telefonu, tıbbi ve askeri malzemeler ele geçirildi.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2011, 09:30
PKK’ya ağır darbe vurdular!

İÇİNDEKİLER

Türkiye üzerinden K. Irak'a geçiş yapmak isteyen 4 TIR'ın terör örgütüne malzeme taşıdığı ortaya çıktı. 3'ü Kapıkule'de, 1'i Habur'da durdurulan TIR'larda PKK'ya ait örgütsel doküman, tıbbi araç gereç, çok sayıda cep telefonu ve elektronik malzeme ele geçirildi.

İSTİKAMET K. IRAK

Edirne Gümrük Muhafaza ekipleri, TIR Gümrük Sahası'na gelen TIR'da arama yaptı. Aramada, 886 adet terör örgütünün sözde bayrağı, 1640 adet terör örgütü rozeti, 400 adet Öcalan fotoğraflı rozet, tıbbi malzemeler, 2 bin 250 dolar, 370 euro, 2 dürbün, video kameralar, cep telefonları, sanayi tipi şalterler ve 18 koli elektrik malzemesi ele geçirildi.

Operasyonu genişleten ekipler, aynı gönderici ve alıcı firmanın malzemelerini taşıyan bir başka TIR'ın da Habur Gümrük Sahası'nda olduğunu belirledi. Bu TIR'da yapılan aramada ise kullanılmış giysiler, elektronik cihazlar, tıbbi malzemeler, dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları bulundu.

KAMUFLAJ AĞI

Kapıkule Gümrük Sahasına gelen 2 TIR'ın da göndericisi ve alıcısının yine Hollanda'daki S.T adlı firma olduğu belirlendi. Bu TIR'da da askeri operasyonlarda kullanılan 2 adet askeri kamuflaj ağı, 345 kullanılmış cep telefonu ile ameliyat malzemesi ele geçirildi.

KANDİL'DEKİ MİLİTANLARA GİDİYORDU

Kapıkule ve Habur'daki operasyonlarda el konulan söz konusu 4 TIR'ın da Hollanda'dan yola çıktığı ve malzemelerin bu ülkede bulunan S.T. adlı firma tarafından gönderildiği bildirildi. Nakliyecilerinin aynı olduğu, Almanya'dan yükleme yapıldığı, alıcının ise S.T. firmasının Kuzey Irak Duhok bölgesindeki şubesi olduğu belirlendi. Ele geçirilen malzemelerin Kuzey Irak'ta terör örgütünün bulunduğu Kandil ve Mahmur Kampı'na gönderilmesinin planlandığı ifade edildi.