Hastane kuyrukları tarihe karışıyor!

Şu anda 9 ilde uygulanan 'Alo 182' randevu sistemi tüm illeri kapsayacak. Hasta sistemden randevu ile birlikte provizyon da alabilecek.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 16 Ocak 2011, 12:02
Hastane kuyrukları tarihe karışıyor!

İÇİNDEKİLER

Böylece belirlenen gün ve saatte beklemeden doktora tedavi olunacak.

Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nde (MHRS) hastayı rahatlatacak dev bir adım atıldı. Şu anda 9 ilde uygulanan ve yakında tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacak Alo 182 randevu sistemine provizyon da eklendi. Mevcut durumda telefonla randevu alsa bile en az yarım saat bekleyen hastalar, bundan böyle hastanede yeniden kuyruğa girmekten kurtulacak. Sistem haziranda tüm illerde uygulanmaya geçecek.

En yakın hastaneye randevu

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çınal, MHRS ile devlet hastanelerinde tek telefonla hastalara randevu vermeyi amaçladıklarını söyledi. Çınal, bakanlığa bağlı 267 hastanede telefon, SMS ve internet yöntemleriyle randevu alınabildiğini vurguladı. Merkezi Randevu ile bunları tek çatı altında toplayacaklarına işaret etti. Hastaların sıraya girmeden evinden istediği herhangi bir zaman için 182'den hastane ve hekim için randevu alacağını belirten Çınal, "Şu anda 9 ilde ve 93 hastanede uygulanıyor. Günlük 8 bin hasta bu şekilde randevu alarak tedavi oluyor. Hedefimiz Haziran 2011'de bu hizmeti Türkiye'ye yaygınlaştırmak. Tüm hastalarımız rahatlıkla hizmet alabilecekler" diye konuştu.

Provizyon müjdesi


Alo 182 operatörlerinin hastayı en yakın hastaneye ve en uygun hekime yönlendirdiğine işaret eden Çınal, "Boğazı ağrıyan varsa bunu KBB'ciye yönlendiriyor. Hangi saatte ve günde gidebileceğinizi soruyor. Hasta onaylarsa randevu alınmış oluyor" dedi. Erzurum, Kayseri, Yalova, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da uygulanan sistemin haziran ayında 81 ilde kullanılacağını dile getiren Çınal, şunları söyledi: "Hasta Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan randevuyla birlikte provizyon da alacak. Bu sistem uygulandığında hasta hiç beklemeden doğrudan muayene olacağı doktora gidecek. Mevcutta provizyon almak için 30 dakika önceden gitmesi gerekiyor. Sistem tamamlandığında direk hekimin karşısına çıkacak. Kuyruk olmayacak, hastanede bankoya gitmesi gerekmeyecek. Haziran ayında bu imkan sağlanmış olacak."