Abdullah Gül'ü Baydemir karşıladı

DTK’nın taslağıyla siyasilerin dilinin keskinleştiği bir ortamda, Cumhurbaşkanı Gül, Kürt sorununun merkezinde. Gül'ü burada büyük bir kalabalık ve Osman Baydemir karşıladı, poşu hediye edildi. Zılgıtlar çekildi.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2010, 15:05
Abdullah Gül’ü Baydemir karşıladı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ANA ile saat 09.35'te Diyarbakır'a gitti. Cumhurbaşkanı Gül'ü Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve öteki yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Gül ile Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de Diyarbakır'a gitti.

Saat 10.50 itibariyle Diyarbakır'da, Vali Mustafa Topal, Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda STK temsilcisi karşıladı.

Gül için Diyarbakır'da Havaalanı'nda folklor gurubunun bir gösteri düzenledi. Cumhurbaşkanı bir süre izlediği folklorcularla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

JETLER ALÇAK UÇUŞTA

Öte yandan Gül'ün havaalanınd bulunduğu sıralarda savaş uçaklarının kentin üzerinde alçak uçuş yapması da dikkat çekti. Jetlerin, güvenlik için mi yoksa rutin uçuş için mi uçtuğu bilinmiyor.

Cumhurbaşkanı Gül Diyarbakır'da sırasıyla, Valiliği, Garnizon Komutanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

Gül'ü havaalanının dışınada büyük bir kalabalık bekliyor...

POŞU VE ZILGITLI KARŞILAMA


Valiliğe gitmek için yola çıkan Gül'ün konvoyuna sevgi gösterisinde bulunuldu. Zılgıtlar çeken bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'na gül hediye etti. Bir Diyarbakırlı da Gül'e poşu verdi. Bu arada, Gül için asılan pankartlarda Kürtçe'nin bulunmadığı, sadece Türkçe'nin yer aldığı görüldü.