O artık Mesut değil

Eski Başbakan Mesut Yılmaz boşanıyor. 34 yıllık örnek evliliğini bitirmeye hazırlanan Yılmazlar çiftini ise barıştırmak için aile dostları Hüsamettin Özkan devrede...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2010 Güncelleme 22 Aralık 2010, 04:40
O artık Mesut değil

İÇİNDEKİLER

Hayatın insanın karşısına ne çıkaracağını kimse bilmiyor. Mesut Yılmaz, Türk siyaset dünyasının kilometre taşlarından biriydi. Kimileri sevse kimileri sevmese de o hep, 34 yıllık evliliği ile örnek gösteriliyordu. İşte Mesut ve Berna Yılmaz çiftinin de mutlularının sonuna geldiği iddia edildi. Odatv'nin haberine göre, merkez sağın yeni liderinin kim olacağı konusunda Ankara Güniz Sokak'ta Süleyman Demirel'in evinde DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile eski başbakanlardan Mesut Yılmaz bir araya geldi. Bu üçlü görüşme Mesut Yılmaz'ın durgunluğu dikkatlerden kaçmadı.

AYAĞI KIRILINCA ERTELEDİLER
Görüşmede Mesut Yılmaz "ezeli rakibi" Tansu Çiller'in DP genel başkanı olması için yapılan tekliflere bile karşı çıkmadı. İşte bu durgunluğun nedeni hem siyasette hem de özel hayatındaki mutsuzluktu. İddiaya göre, Mesut Yılmaz-Berna Yılmaz çifti boşanıyordu! Söylenenlere göre, aslında yaz ayında ayrılık kararı almışlar; ancak Berna Yılmaz yazın Bodrum'da ayağını kırınca boşanmayı ertelemişlerdi. Yılmaz çiftinin boşanmaması için ise uzun yıllar aile dostları olan Hüsamettin Özkan'ın devreye girdiği öne sürüldü.

34 YILDIR BİR YASTIKTA
Berna-Mesut Yılmaz çifti 15 Ağustos 1976 tarihinde evlendi. Kamuoyunda hep örnek evlilik olarak gösterilen bu beraberlikten iki erkek çocukları oldu. Ancak 'boşanıyorlar' iddiası üzerine Bağımsız Rize Milletvekili olan Mesut Yılmaz, kısa bir açıklama yaptı: "İddialar yalan. Eşimin yanındayım. Boşanıyoruz haberi tam bir deli saçması..."