"Detaylı bir çalışma yürütüyoruz"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 31 Ekim 2010, 15:35
Detaylı bir çalışma yürütüyoruz

İÇİNDEKİLER

Değerli basın mensupları, bugün Taksim meydanında Emniyet personellerimize yönelik bir erkek şahıs tarafından gerçekleştirilen saldırıda 15'i polis memuru 32 vatandaşımız yaralanmıştır.

Polislerimize ve Yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Durumu ağır olarak belirtilen polis memurlarımızın durumlarının gayet iyi olduğunu belirtmek istiyorum. Durumu iyi olan 23 kişi ayakta tedavi edilmiştir. Diğer yaralılarında tedavileri devam etmektedir.

Olay yerinde el butonu düzenekli patlamamış bir plastik patlayıcıda ele geçirilmiştir. Bölgedeki mobese kameraları vasıtası ile eylemcinin bu eylemi düzenlerken yapmış olduğu eylemin niteliği ile ilgili çok detaylı araştırmamızı sürdürüyoruz.

Bulduğumuz her detayı basınımızla paylaşacağız bu tür eylemleri şiddetle kınıyoruz. Olayda güvenlik güçlerimizin yanında sivillerinde etkilenmesi terörün ne derecede olduğunun göstergesidir. Bu bir insanlık suçudur, bu suçu işleyenlerin çıkış yolu yanlıştır.

Bu tür eylemlerle hiç bir şekilde netice elde edemezler, bundan sonraki periyotta basınızmında bundan sonra enforme edileceğini, bilgilerin paylaşılacığını tekrar belirtmek istiyorum.

Saldırganın kimliği ile ilgili şu anda erken bir değerlendirme yapmak istemiyoruz olayı tespit ettikten sonra ayrıntılarıyla paylaşacağız...

Şu anda bir eylemci ölü olarak ele geçti bunun detayları üzerinde araştırmamızı sürdüyoruz. Bu tamamen bizim oradaki personellerimize ilgili saldırıdır. Bunlarla ilgili olay yeri incelemeleri ve tüm detaylar toparlandı.

Şu anda tüm parçalar üzerinden kapsamlı araştırma yapılıyor. Eylemcinin yanlız olmadığına dair söylentiler var ancak şu anda elimizdeki verilere göre saldırganın tek ve bir erkek olduğu yönünde sonuç var.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanarak ambulansla Taksim İlk yardım Hastanesine kaldırılan yaralıların Recep Gergin, Savaş Ateş, Güngör Gülden, İlker Ubaç, Sıdıka Güven ve Sami Özverel olduğu belirlendi.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Sami Özverel, gazetecilere yaptığı açıklamada İstiklal Caddesi'ne gittiğini aniden şiddetli bir ses duyduğunu belirtti.

Patlamanın ardından yere yattığını söyleyen Özverel, "Başımdan kan akmaya başladığını gördüm ve ayağımda bir ağrı hissettim. Tabii olayın sıcaklığından dolayı ne olduğunu hemen anlayamadım. Bomba sesiyle beraber insanların sıçradığını, camların parçalandığını gördüm. Daha sonra polisler geldi ambulansla hastaneye götürdüler" şeklinde konuştu.

Bu arada yaralanmaların, bomba parçaların sıçraması, basınç etkisiyle çarpma ve kırılan camların isabet etmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hastanede yaralıları ziyaret etti.