İşte personel alacak bakanlıklar

Söz konusu bakanlıkların alımlara ilişkin duyuruları bugünkü çeşitli gazetelerde yayımlandı.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2010, 16:12
İşte personel alacak bakanlıklar

İÇİNDEKİLER

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı sınavla 9 müfettiş yardımcısı, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Kontrol Genel Müdürlüğü ise İngilizce dilinde mütercim-tercüman alacak.

Duyurulara göre Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine uyarınca, İngilizce dilinden sözleşmeli mütercim-tercüman pozisyonunda istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere yazılı ve sözlü sınavla 2 personel alacak.

Sınava, ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP6 (B) puan türünden 70 ve üzerinde puan almış adaylar katılabilecek.

Ayrıca adaylarda, akıcı İngilizceye sahip olmak ve üniversitelerin an az 4 yıl süre ile eğitim veren, İngilizce mütercim tercümanlık/çeviribilim bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmaları şartları aranacak.

Sınav, 24 Kasım 2010 tarihinde saat 10.00'da Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde yapılacak.

Sözlü sınavın tarihi ve ayrıca bildirilecek.

Adaylar başvurularını, 10 Kasım 2010 tarihinde mesai saati sonuna kadar Maliye Bakanlığı Bütçe ve Kontrol Genel Müdürlüğüne yapacaklar.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI

Bu arada Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı sınavla, mühendislik fakültelerinin inşaat mühendisliği bölümü mezunlarından toplam 9 müfettiş yardımcısı alacak.

Sınav, 28 Kasım 2010 tarihinde saat Ankara'da gerçekleştirilecek.

Başvurular, 8 Kasım 2010 tarihinde mesai saati sonuna kadar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına yapılacak.

ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Müfettiş yardımcılığı sınavına üniversitelerin mühendislik (inşaat mühendisliği) fakültelerinden veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olanlar katılabilecek.

Ayrıca ÖSYM tarafından (A grubu) Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP5) 80 ve üzeri puan almış olmakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer almakta.