Sınavlar MiT'e emanet

ÖSYM, KPSS sınavındaki kopya skandalının bir daha yaşanmaması için MİT'ten yardım aldı. Artık tüm sınavlar MİT ajanlarının kontrolünde yapılacak

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Sınavlar MiT'e emanet
KAMU Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya skandalı nedeniyle Başkanı Ünal Yarımağan'ın istifa ettiği Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bu kez işi sıkı tutuyor! ÖSYM soruların sızdırıldığı iddiasıyla ertelediği sınavları yapmaya başlıyor.

ÖSYM, sınav soruları basılmadan önce Bilkent'teki matbaada Ankara Emniyeti ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) uzmanlarına arama yaptırdı. Sınavın soru kitapçıklarının basıldığı matbaa 'akademik hakem ve şahitlerin' 24 saat gözetimi altında tutuldu. Her türlü uzaktan erişimi engelleyici sistemlerle donatılan matbaa, kapalı döneme girmeden polis ve MİT uzmanlarınca kontrol edildi. ÖSYM'nin bundan sonra yapacağı tüm sınavlarda aynı güvenlik tedbirleri uygulanacak.






6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.