Yeni üyelere 2011 model makam aracı

HSYK’nın yeni üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yeni üyeleri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2010, 18:33
Yeni üyelere 2011 model makam aracı

İÇİNDEKİLER

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e gelen HSYK üyeleri adına Adalet Bakanı Ergin kırmızı- beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk Mozolesi'ne bırakarak HSYK üyeleriyle birlikte saygı duruşunda bulundu.

YENİ MAKAM ARAÇLARI

Anıtkabir'deki törenin ardından Bakan Ergin ve HSYK üyeleri ilk toplantılarını yapmak üzere HSYK'nin yeni binasına geçtiler. Bu arada HSYK üyelerine tahsis edilen 2011 model Renault marka ve seri plakalardan oluşan yeni makam araçları dikkati çekti.

Anıtkabir merdivenlerinde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektiren üyeler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Bakan Ergin, burada Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:


"Büyük Atatürk,
Halk oylaması neticesinde kabul edilerek yürürlüğe giren 5982 sayılı kanun ile değişik Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 159'ncu maddesine göre yeniden yapılandırılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun ilk üyeleri olarak huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. İnsan haklarının korunmasında ve hukuk devletinin her yönü ile hayata geçirilmesinde, hiç kuşkusuz bağımsız ve tarafsız mahkemeler önemli rol oynamaktadır.

Hukuk devletinin ön koşulu ve adil yargılanmanın temel garantisi olan yargı bağımsızlığı ile yargı görevinin tam ve doğru bir şekilde yerine getirilmesinin esasını oluşturan tarafsızlık, dürüstlük, mesleğe yaraşırlık, eşitlik, liyakat ve özen ilkelerinin, korunması ve uygulanması konusunda, HSYK olarak üzerimize düşen görevleri katılımcılık, şeffaflık, liyakat ve adalet prensipleri çerçevesinde yerine getireceğimizden kimsenin endişesi olmasın.

Cumhuriyetimizin banisi büyük Atatürk, minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."