Ergenekon'da 163. duruşma başladı

Birinci “Ergenekon” davasının 163. duruşması başladı.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2010, 11:32
Ergenekon’da 163. duruşma başladı

İÇİNDEKİLER

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz ile bir önceki celsede Perinçek'e fiili saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 5 duruşmaya katılmama cezası verilen tutuklu sanık Osman Yıldırım gelmedi.

Birinci Ergenekon davasının 163'üncü duruşması görülmeye başlandı. Ergenekon ana davasının bugün yapılan oturumunda tutuklu sanık Osman Yıldırım'ın Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları tutuklu sanık Muzaffer Tekin'den aldığını iddia ettiği Ataşehir'deki dairenin bulunduğu sitede marketçilik yapan Mehmet Ölçer tanık olarak dinleniyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davaya tutuklu sanıklardan Ergun Poyraz ile geçen duruşmada İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yumruk attığı için 5 duruşmadan men cezası alan Osman Yıldırım katılmazken diğer 20 tutuklu sanık ise duruşmada hazır edildi. Tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk, Ferit İlsever, İbrahim Benli ve Yusuf Beşirik duruşmaya katıldı.

TANIKLAR DİNLENİYOR

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tanık Mehmet Ölçer'i kürsüye çağırarak yemin ettirdi. Tutuklu sanık Osman Yıldırım"ın Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları tutuklu sanık Muzaffer Tekin'den aldığını iddia ettiği Ataşehir'deki dairenin bulunduğu Pınar Sitesi'nde market işlettiğini ifade eden Ölçer, " 1998- 2008 arasında sitede market işlettim. Recep Özkan'ı müşteri olarak tanırım. Mülkiyet sahibimiz aynıydı. Kira bedelini bana getirir, bende benimkini katıp mülk sahibine verirdim" dedi. 2008 'de marketi devrettikten sonra polislerin gelip ifadesini aldığını ifade eden Ölçer, "Fotoğraflar gösterdiler. Onlara Recep Özkan'ı tanıdığımı ve Orhan Kadı'yı Özkan'a gelip giden bir kişiye yüzde 10-20 benzettiğimi söyledim" dedi.

Ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, içinde Ergenekon davası sanıkları Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in de bulunduğu fotoğraflar gösterildi. Tanık Ölçer, sadece Recep Özkan'ı tanıdığını ve Orhan Kadı isimli şahsıda Özkan'a gelip giden bir şahsa benzettiği şeklindeki ifadesini yineledi. Başkan Şengün, tanık Ölçer'e duruşma salonunda bulunan sanıkların yüzlerine bakmasını ve tanıyım tanımadığı söylemesini istedi. Ölçer hiçbirini tanımadığını ifade etti. Duruşma tanık Mehmet Ölçer'in ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.