Ankara'da askere fuhuş baskını

Aralarında askerlerin de bulunduğu 11'i muvazzaf asker 14 kişiye ait ev ve işyerinde arama başlatıldı.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2010, 11:50
Ankara’da askere fuhuş baskını

İÇİNDEKİLER

Ankara'da ''özel hayatın gizliliğinin ihlali'' ile ilgili başlatılan bir soruşturma kapsamında, aralarında askerlerin de bulunduğu 14 kişiye ait ev ve işyerinde arama başlatıldı. İstanbul'daki Ergenekon savcılarının talimatıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki fuhuş çetesi ile ilgili arama kararı verildi.

Operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''fuhuşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik'' soruşturma kapsamında, '''özel hayatın gizliliğinin ihlali''ne ilişkin verilen talimat üzerine, Ankara'da başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 11 muvazzaf asker ve 3 sivilin ev ve işyerinde arama yapılıyor.

Evleri arananlardan en yüksek rütbeli olanının albay olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''fuhuşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik'' soruşturma kapsamında, bazı muvazzaf ve emekli subayların müşteki sıfatıyla ifadesine başvurulmuştu.