Yargıda rüşvet operasyonu

İstanbul ve Ankara'da, aralarında 2 Yargıtay üyesi ve 13 avukatın da bulunduğu 40'a yakın isim gözaltına alındı...

Giriş Tarihi 22 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2010, 14:44
Yargıda rüşvet operasyonu

İÇİNDEKİLER

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, İstanbul'da görülen, Dünya Ticaret Merkezi (DTM) ve bir fuarcılık şirketi arasındaki dava ile ilgili rüşvet alındığını tespit etti.

Dünya Ticaret Merkezi ile bir fuarcılık şirketi arasındaki davanın takibi için rüşvet alındığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişi Ankara'ya gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da 13 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

Ankara merkezli yapılan operasyonda, aralarında avukatların ve yargı mensuplarının bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mali polisin yürüttüğü operasyonda iş adamlarının da gözaltına alındığı ve İstanbul'da da gözaltına alınanların olduğu öğrenildi.

Bir süredir takip altında bulunan yargı çevreleri ve bazı iş adamlarına yönelik operasyon bu gece hayata geçirildi. Ankara polisinin merkez olarak yürüttüğü çalışmada gece saatlerinde bir çok adrese giden polis, şüphelileri gözalına aldı.

Mali polisin yürüttüğü çalışmada yargıda rüşvet iddialarının araştırıldığı ve bu kapsamda bilgilerin değerlendirildiği öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı net olmamakla birlikte sayının giderek arttığı belirtildi. Erzurum'da da iki polis bir komiserin gözaltına alındığı ve bazı isimlerin bu kapsamda İstanbul'a gönderildiği ifade edildi.

Bazı meslek örgütü başkanları hakkında yakalama kararı çıkarıldığı iddia ediliyor. Bunlardan birinin İTO Başkanı Murat Yalçıntaş olduğu belirtildi. Yalçıntaş'ın şu anda yurtdışında olduğu öğrenildi.