Yeni haftada hava nasıl olacak?

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Bu arada batı kesimlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2010, 10:57
Yeni haftada hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu zamanla batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; ; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, yıldırım vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı (22)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar akşam saatlerinden sonra kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. (25)

ADANA: Parçalı bulutlu (29)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (27)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (22)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (15)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (26)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar akşam saatlerinden sonra bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. Sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerinde sis görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli, öğle saatlerinden sonra Manisa ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir, Ankara, Konya ve Kırıkkale çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinde hafif sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Kars çevrelerinde sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.