"Öcalan'la değil şeytanla bile görüşülür"

Gazeteci Ömer Şahin’in KanalA’daki “Görüş Farkı” programına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu PKK ile pazarlık ve Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
"Öcalan'la değil şeytanla bile görüşülür"
İstihbarat örgütlerinin gerektiğinde "şeytan"la bile görüşeceğini anlatan Davutoğlu, PKK ile pazarlık iddiasının "hayır" cephesini güçlendirmek için yapıldığını savundu.

AK Parti'den önce Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşmeler yapıldığını söyleyen asıl pazarlığın o dönemde yapıldığını ima ederken şunları söyledi:" O zaman 2002 ye kadar sormak lazım acaba hiç görüşmeler yapılmadı mı? Mesela terör örgütü militanlarının Kuzey Irak'a çıkış süreci yaşanmıştır. Kimden aldığı talimatla oldu? Bunun bir altyapısı vardır. Devlet ahlakımız gereği her şeyi paylaşmıyoruz. Terör örgütünün Kuzey Irak'a geçiş süreci incelendiğinde arka plana rastlanabilir"

PKK terör örgütü ve Abdullah Öcalan ile hükümetin hiçbir temsilcisinin görüşmediğini ve pazarlık yapmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Abdullah Öclana'ın yakalındığı 1998 yılından bugüne İmralı'da kimlerle görüşme yapıldığının ortaya çıkarılabileceğini açıkladı. Davutoğlu, "İmralı askeri denetim altında olan bir mahal. Öcalan'ın yakalandığı dönemden itibaren kimlerle, ne görüşmeler yapıldığı ortaya çıkarılabilir"dedi.

Ülkelerin istihbarat örgütlerinin herkesle görüşebileceğini ,bunun normal olduğunu da ifade eden Davutoğlu, "İstihbarat örgütleri gerektiğinde şeytanla bile görüşür. Görevleri zaten budur. Güvenlik kaygılarına karşı her türlü teması,herkesle yapar. Bunlar genel kaidedir" diye konuştu.

"PKK İLE PAZARLIK" İDDİASI "HAYIR" OYLARINI ARTIRMAK İÇİN ÇIKARILDI


Terör örgütüyle pazarlık iddiasını ilk kez PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan ortaya atmıştı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iddiayı ortaya atan kişi ve zamanlamaya dikkat çekerken, "Sormak lazım. Bunu söyleyenler kime hizmet ediyor? Bu söylentiden kesinlikle hükümet ve 'evet' tarafı fayda sağlamadı. Eğer, evet için pazarlık yürütülse bunu engelleyecek açıklama olur muydu?Bu gereksiz tartışma 'hayır' tarafını kemikleştirmek için ortaya atılan söylemdir"

12 EYLÜL'DE GÖSTERE GÖSTERE "HAYIR" OYU VERDİM

Ahmet Davutoğlu, 12 Eylül ihtilali olduğunda üniversite öğrenimini tamamlamamıştı. Aynı anda iki bölüm okuyan Davutoğlu, ekonomiyi bitirmiş ama siyaset bölümünün son sınıfındaydı. Davutoğlu, 1982 yılında yapılan 12 Eylül Anayasasına "göstere göstere hayır oyu" verdiğini açıkladı.
Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler