"PKK ile anlaşmanı niye saklıyorsun?"

MHP lideri, bütün partilerin anayasa değişikliği arzuladığını, bunu da seçim beyannamelerinde ve programlarında da taahhüt altına aldıklarını söyledi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
"PKK ile anlaşmanı niye saklıyorsun?"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ramazan ayı içinde oruçlu ağızdan söylenmeyecek sözlerle 'evet' propagandası yapmaya çalıştığını belirterek, "Şimdi MHP gibi bir partiyi, varoluş gayesi belli, misyonu belli, vizyonu belli olan bir siyasi partiyi hangi edep dışı bir anlayışla PKK ile yan yana getirirsin. Bu olacak şey midir? Peki PKK ile anlaşmanı niye saklıyorsun?" diye sordu.

Kent girişinde Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın ve partililer tarafından karşılanan Bahçeli, iftar öncesi kent merkezinde bulunan Yukarı Çarşı'da esnafları gezdi.

Bahçeli, demokratik açılım projesini Ak Parti'nin 'PKK Açılımı' olarak değerlendirdiği konuşmasında projenin anayasal zemininin anayasa değişikliği ile atılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Bunun çok tehlikeli olduğunu söyleyen Bahçeli, "Bunu Sayın Başbakan televizyonlarda da açıkça ifade ediyor. 'Bu bir başlangıçtır, bu bir adımdır, bu bir anahtardır. Önümüzdeki günlerde diğer değişiklikleri de gündeme getireceğiz' diyor. Peki şimdi niye getirmiyorsun? Buradaki gizli gündemin nedir? Bunu niye milletten saklıyorsun? Demokratik açılım denen zırvanın anayasal zemin bulmaması için bu anayasaya 'hayır' demek herkes için bir milli görevdir" dedi.

PKK İLE ANLAŞMANI NEDEN SAKLIYORSUN?

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi MHP gibi bir partiyi, varoluş gayesi belli, misyonu belli, vizyonu belli olan bir siyasi partiyi hangi edep dışı bir anlayışla PKK ile yan yana getirirsin. Bu olacak şey midir? Peki PKK ile anlaşmanı niye saklıyorsun. Kandil'den ses geliyor; 'Baş başa görüşüldü ve 4 günde de anlaşma yapıldı. İmralı'yla anlaştılar' diyor. Bunu niye açıklamıyorsun Sayın Başbakan? Kim görüştü İmralı'yla? Ne hakkında görüşüldü? Hangi konumda uzlaşma yapıldı? Bunlara da dikkat edilmesi lazım"

Bunun çok olağanüstü bir gelişme olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Gemiler arızalı' dediler, bir taka kiraladılar, İmralı'ya avukatları gönderdiler. Oradan gelen bir cevapla, 13 Ağustos ile 20 Eylül arasında silahsızlanma yolunda bir adım atıldığı ifade edildi. Yani tek taraflı bir çatışmasızlık kavramı ortaya atıldı. Ve buradan yararlanarak şimdi demokratik özerklik ve arkasındandan daha önceden PKK talepleri olarak sık sık tekrarlanan, AB dayatmaları olarak da Türkiye'ye zaman zaman sunulan ve ülkeyi sıkıştıran konular gündeme taşınmaya başlandı. Terörün tırmandığı ve tırmandırıldığ bir dönemde, birden bir ateşkes kavramıyla İmralı'ya giderek orada bir caniyle temas kurmak süretiyle bir ateşkesin uygulamaya konulacağı kamuoyuna duyruldu."

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler