Adalet yolunu siz açacaksınız

Bakan Yıldırım: Duble yolları, hava yolları, demiryollarını biz açtık, 12 Eylül'de de adalet yolunu siz açacaksınız

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2010, 18:43
Adalet yolunu siz açacaksınız

İÇİNDEKİLER

Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere uçakla Çaycuma ilçesi Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı'na inen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, buradan Filyos beldesine geçti. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara sandalye üstünde hitap eden Yıldırım, bölünmüş yol ve hızlı tren projeleriyle halkın hizmetinde olmaya devam edeceklerini kaydetti. Bakan Yıldırım, şöyle dedi: "Tren yolları 50 yıldır ihmal edilmiş. Şimdi Ankara-Eskişehir hızlı trenini yaptık. Ankara-Konya hızlı trenini bu yıl bitireceğiz. Şu anda devam eden 2 bin 500 kilometre yeni tren yolu var, yıllardır hiç yapılmamış. Başkaları laf etmekten yoruluyor, biz hizmet yapmaktan yorulmuyoruz. Türkiye'nin önü açılmıştır. Çünkü fark nerede? Fark bu ülke sevdalısı, gece-gündüz demeden 72 milyona hizmet getirmek için geceyi gündüze, çırayı yıldız yapan Başbakan Tayyip Erdoğan var. İşte onun için hizmetler bu şekilde yapılıyor. Ve yapılmaya da devam edecek, hiç endişeniz olmasın. Türkiye'nin önü açılmıştır. Duble yollarıyla, hava yollarıyla, demir yollarıyla bütün yollarınızı biz açtık, 12 Eylülde de adalet yolunu siz açacaksınız. Hazır mısınız 12 Eylülde adalete oy atmaya?"

Bakan Yıldırım, Filyos havzasının en önemli havzalardan biri olduğunu belirterek, ''25 yıl önce burasının 6-7 milyon metrekarelik kısmının kamulaştırma işleri tamamlanmış ama maalesef yıllarca üzerinde hiç bir işlem yapılmamış. Şimdi burayı limanı, endüstri tesisleri, serbest bölgesi ile birlikte büyük bir cazibe alanı, bölgenin parlayan yıldızı haline getireceğiz." diye konuştu. Yıllarca atıl halde bekletilen Zonguldak Havaalanı'nı, valilikle beraber tekrar vatandaşın hizmetine soktuklarını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Şu anda İl Özel İdaremizin ortaklığında kurulan bu şirket sayesinde, Almanya'dan haftada 3 sefer, şimdi 4'e çıkıyor, uçaklar geliyor. Memleketlerinde izinlerini geçirecek vatandaşlarımız, doğrudan havaalanına iniyorlar. Bir süre önce özel şirket olan Borajet, buradan Trabzon'a aktarmalı, İstanbul'a seferler başlattı. Şu anda bu seferlerde yüzde 60 doluluğa eriştik. Ama bunların devam etmesi sizlere bağlı, sahip çıkmanız lazım."

TUĞLA FABRİKASINA DESTEK
Beldede bulunan Tuğla fabrikasının 100 işçiyi çıkaracağının hatırlatılması üzerine Yıldırım, şunları söyledi: ''Biz firma ile görüşeceğiz. Bu özel sektör firmasıdır. Zorlukları, sıkıntılarına nasıl yardımcı oluruz, onu konuşacağız. Herkesin ihtiyacı var, evine ekmek götürmesi lazım. Şimdi onun için şöyle bir şey yapacağız. Bu firma işçilerini, sizin evlatlarınızı çalıştıramayacaksa, biz ona bir teklif getireceğiz. Diyeceğiz ki 'senin işlerin düzelinceye kadar biz sana destek vereceğiz, hiç değilse yarı fiyatını biz karşılayacağız. Buna karşın siz işi devam ettireceksiniz. Çalışanlarımız da buna razı olacak'."

KARADENİZLİ VATANDAŞ İLE BAKAN YILDIRIM'IN DİYALOĞU
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ayrıca, Zonguldak ziyaretinde bir vatandaş ile sohbet etti. Bakan Yıldırım'ın vatandaşla olan diyaloğu, herkesi güldürdü. Filyos Vadisi'ne yapılacak olan vadi projesi için alanı inceleyen Bakan Yıldırım, yol kenarında Ahmet Çakar (72) adlı vatandaşla karşılaştı. Geçmişte Almanya'da yaşadığını anlatan Ahmet Çakar, Bakan Yıldırım'a vadi projesinin ne zaman yapılacağını sordu. Sohbet sırasında Ahmet Çakar'ın çakısını gören Bakan Yıldırım, "Polisler bu çakıyı görünce seni almasınlar?" diye espri yaptı. Çakıyı iki parmağının arasına koyan Yıldırım, "Yasaya uygun mu, bakmak lazım" diye konuştu. Bunun üzerine Ahmet Çakar da çakının Alman Ordusu'na ait olduğunu söyledi.

"BAŞBAKAN SİGARAYI GÖRMESİN"
Çakıyı Ahmet Çakar'ın cebine koyan Bakan Binali Yıldırım, bu sefer de Ahmet Çakar'ın gömleğinin cebindeki sigara paketini gördü. Sigara paketini eline alan Bakan Yıldırım, "Başbakanımız bu sigarayı görmesin. Çünkü o sigarayı yasakladı. Başbakanımıza ileteceğimiz mesajın var mı?" dedi.
Filyos Vadi Projesi'nin de bir an önce bitmesini isteyen Ahmet Çakar'a Bakan Yıldırım, "Az kaldı bitecek. Bitmesini neden bu kadar çok istiyorsun? Buraya liman yapılırsa senin evin de yıkılacak." dedi. Evinin eski olduğunu dile getiren Çakar ise "Ben de zaten yıkılmasını istiyorum. Evim eskidi. Onun yerine yenisini yapacağım." diye konuştu. Çakar'ın bu sözleri üzerine Bakan Yıldırım ve beraberindekiler kahkaha attı. Yıldırım da buna cevap olarak, "Şimdi anlaşıldı. Liman bahane, ev şahane." dedi.
Ardından Filyos beldesine gelen Bakan Yıldırım'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bir kıraathaneye giren Bakan Yıldırım'a burada simit, peynir ve çay ikram edildi.