Usul sorununu asın samimice görüşün

Cumhurbaşkanı, iktidar ve muhalefet partileri arasındaki 'terör' gündemli görüşmeye ilişkin polemikte son noktayı koydu: Türkiye'nin çok önemli bir meselesi söz konusu olunca, partiler Nasıl olur?' meselesini aşıp masaya oturmalı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2010 Güncelleme 03 Temmuz 2010, 00:37
Usul sorununu asın samimice görüşün

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul temasları sırasında hem iç hem dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret eden ardından Yeni Cami'de Cuma namazı kılan Gül'ün mesajları şöyle:

PARTİLER ARASI TEMAS:
Büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Türkiye böyle çok büyük bir sorunla karşı karşıya iken, bu konuları hiç polemik konusu yapmamak gerekir. Herkes özgüven içinde hareket etmeli. Ben bütün parti başkanlarını davet ettim, herkesle geniş bir şekilde görüştüm. Doğrusu; hükümetin, ana muhalefet partisinin ve Meclis'teki diğer partilerin muhakkak surette görüşmesidir. Şüphesiz ki bilgiler hükümettedir. Görüşüp olup bitenler hakkında daha detaylı bilgilendirmek gerekir. O açıdan bunların, polemik konusu yapılmadan büyük bir özgüven ve olgunlukla bir araya gelinip konuşulması gerektiğine inanıyorum. Herkesin bu önemli konularda tam bilgili şekilde hareket etmesi önemli. Herkesin siyasi tavrı farklı olabilir. Ama, Türkiye'nin çok önemli bir meselesi söz konusu olduğunda, partilerin, "Nasıl olacak, ne olacak?" gibi usul meselelerini aşarak, oturup samimi bir şekilde görüşmelerini yapması gerektiği kanaatindeyim.

İSRAİL İLE GÖRÜŞME NORMAL:
Dışişleri bakanları yeri gelirse savaş anında bile görüşürler. Ortada çözülmesi gereken büyük bir sorun ve beklentilerimiz var. Böyle bir talep olmuş. Bu talep karşısında görüşmekte bir mahsur yok. Nelerin konuşulduğu önemlidir.

TWITTER BASINLA İLİŞKİ DEĞİL:
Oğlumun Harvard'a kabul edilmesiyle ilgili olarak herkes tebrik edince ben de teşekkür etmek istedim. Ben orayı (Twitter) siyasi konularla ilgili hiçbir zaman kullanmam. Ve bundan sonra da kullanmayı düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı vasfımla muhataplarım ayrıdır, basınla ilişkilerim ayrıdır. Orayı hiçbir zaman bir basın ilişkisi olarak düşünmüyorum.

'SESSİZ DEVRİM YAŞIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Gül, İngiliz Times gazetesine verdiği demeçte, Türkiye ile ilgili herhangi bir şüpheye neden olmadığını söyleyerek, "Biz Avrupa'nın parçasıyız" dedi. Gül'ün, gazeteye yansıyan sözleri şöyle: "Türkiye'nin diğer coğrafi bölgelere ilgisinin 'Batıdan kopuyor', 'Batıya sırtını dönüyor', 'Batıya alternatif arıyor' şeklinde yorumlanmasını çok yanlış buluyorum. Türkiye, Avrupa'nın parçası. Türkiye sessiz bir devrimden geçiyor. Türkiye, bölgede bir ilham kaynağına dönüştü. Bu takdir edilmezse yazık olur."