Aşırı yağış ve sel uyarısı

Meteoroloji, 12 il için aşırı yağış ve sel uyarısında bulundu.

Giriş Tarihi 17 Haziran 2010, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2010, 10:00
Aşırı yağış ve sel uyarısı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Ordu, Giresun, Bayburt, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey ilçelerinde şiddetli, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinde aşırı şekilde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, Akdeniz bölgesinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek. Aşırı yağış beklenen illerde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor;

MARMARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Ordu, Giresun ve Bayburt çevrelerinde şiddetli, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane çevrelerinde aşırı yağış bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Ağrı, Iğdır ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde şiddetli, Kars ve Ardahan çevrelerinde aşırı yağış bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.