Sınava girecek adaylara müjdeli haber

ÖSYS kapsamında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) İstanbul'da girecek öğrenciler, sınavların yapılacağı günlerde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Sınava girecek adaylara müjdeli haber
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye meclisinin kararı doğrultusunda ÖSYS kapsamında 11 Nisanda yapılacak YGS ile 19, 20, 26 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS sınavlarına girecek öğrenciler, toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binecek.

Uygulama, İETT otobüsleri ile İDO'ya bağlı şehir hatları vapurları ve Ulaşım AŞ'ye bağlı tramvay, metro, füniküler araçlarında geçerli olacak.

Uygulamadan sınav giriş belgelerini ibraz eden öğrenciler faydalanabilecek.

YGS'YE GİRECEK ENGELLİLERE ÖZEL SERVİS

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yükseköğretim Geçiş Sınavına (YGS) girecek engelli öğrencileri, özel asansörlü araçlarla evlerinden alarak sınav merkezlerine ulaştıracak.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), 11 Nisan Pazar günü YGS'ye girecek olan ve toplu taşıma araçlarını kullanamayacak durumdaki bedensel engelli üniversite adaylarını sınav merkezlerine özel araçlarla ulaştıracak.

Sınava girecek engelli adaylar, sınav sonrasında da sınav merkezlerinden alınarak tekrar evlerine bırakılacak.

İSÖM'ün ücretsiz servis hizmetlerinden yararlanmak isteyen engellilerin ''ALO 153''ü arayarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler