İşte 'Balyoz'da tutuklanan isimler

17 general, 4 muazzaf amiral, 28 subay ve bir astsubayın gözaltına alındığı “Balyoz Operasyonu”nun adli süreci dün başladı. 2’si amiral, emekli ve muvazzaf 7 subay tutuklanırken 6’sı serbest bırakıldı.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2010, 00:00 Güncelleme 24 Şubat 2010, 12:15
İşte ’Balyoz’da tutuklanan isimler

İÇİNDEKİLER

'BALYOZ Güvenlik Harekat Planı'nın yer aldığı iddia edilen belgelerin TUBİTAK ve Emniyet Kriminal'deki incelemesinde 'gerçek olduğu' raporu verilmesinin ardından başlatılan soruşturmada dün, adliyeye sevkedilen 13 şüpheliden aralarında iki amiralin de bulunduğu 7 emekli ve muvazzaf subay çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 6 kişi ise serbest bırakıldı.

TARAF GAZETESİ'NİN GÜNDEMİ SARSAN "BALYOZ" HABERİNDE HANGİ İDDİALAR VARDI?


Gruplar halinde adliyeye getirilen şüphelilere Balyoz Planı kapsamında "Örgüt oluşturarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlaması yöneltildi. Şüphelilere ayrıca Balyoz Planı'nda yer alan "Çarşaf, Sakal, Suga ve Oraj" hakkında da sorular yöneltildi.

BU HABERİ MİLYONLARCA MEMUR BEKLİYOR!

VATANDAŞ BANKAYA NE KADAR ÖDEYECEĞİNİ BİLECEK


Gruplar halinde

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne ilk olarak saat 10.00 sıralarında Merkez Komutanlığı'na bağlı bir araçla Tümamiral Ramazan Cem Güldeniz ile Tuğamiral Aziz Çakmak getirildi. Güldeniz ve Çakmak'ın yemekhane kapısından adliyeye girişi sırasında basın mensuplarınca görüntülenmemesi için perdeleme yapıldı. Duvar kenarına gelen sivil kıyafetli askerler, yan yana gelerek etten duvar ördü. Aynı saatlerde Ergenekon 3'üncü iddianamesinin sanığı ile Karargah Evleri soruşturmasının tutuklu sanığı Albay Cengiz Köylü de Hasdal Cezaevi'nden Balyoz soruşturması kapsamında ifade vermek için Beşiktaş Adliyesi'ne getirildi. 15.00 sıralarında emekli Tümamiraller Ali Deniz Kutlu, Engin Baykal, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan, emekli Albaylar Ahmet Metin Dikici, Ali İhsan Çuhadaroğlu emekli Korgeneral Ayhan Taş, emekli Koramiral Lütfi Sancar, emekli Tümamiral Özer Karabulut getirildiler. Emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü, emniyette Kafes soruşturması kapsamında da ek ifadesine başvuruldu.

KIŞLIKLARDA YÜZDE 70 İNDİRİM

İŞTE TÜRKİYE'NİN İLK SNOWPARK'I

BENZİNE ZAM!


Şüpheli emekli askerlere emniyette yaklaşık 80 sayfayı bulan sorular yöneltildiği öğrenildi. Bu sorular arasında, "1'inci Ordu'da düzenlenen seminerlere katılıp katılmadıkları, bu seminerlerde oluşturulan ses kayıtları, Fatih ve Beyazıt camiilerin bombalanması, Çarşaf, Sakal, Suga ve Oraj eylem planları, Ak Parti'yi bitirmeye ilişkin planlar ile 1'inci Ordu'nun sorumluluk alanları"nı bilip bilmedikleri soruldu. Emekli koramiral Ali Feyyaz Öğütçü, emniyette Kafes Eylem soruşturması kapsamında ek ifadesine başvuruldu.

Belgedeki 7 isime tutuklama

Savcılık sorgularının ardından Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlardan Ümit Özcan'ın avukatı Bülent Kılıç, "Bu dosyada imzası olmayan, kimin bilgisayarından çıktığı belli olmayan 2002 yılına ait bir belge var. Bu belge yüzünden tutuklandılar" dedi. O belgenin Tümamiral Cem Ramazan Gürdeniz'in bilgisayarından çıktığı öne sürüldü. Serbest bırakılanların ise Emekli Tuğamiral Engin Baykal, emekli Korgeneral Ayhan Taş, emekli Koramiral Lütfi Sancar, emekli Kurmay Albay Ahmet Metin Dikici, emekli Astsubay Arif Erşan ve Albay Cengiz Köylü olduğu kaydedildi.

Köylü bırakılıp alındı


Savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest kalan Albay Cengiz Köylü, başka suçtan tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi'ne tekrar gönderildi. Cengiz Köylü'ye sorgusunda Balyoz Planı içerisinde geçen ve Türk savaş uçağının Ege'de düşürülmesini de içeren Oraj eylem planı soruldu. Cengiz Köylü bu iddialara, şu şekilde yanıt verdiği iddia edildi: "Ben o dönemde Harp Akademilerinde eğitmendim. Böyle bir plan yapma yetkim yok." (hürriyet)

KIŞLIKLARDA YÜZDE 70 İNDİRİM

İŞTE TÜRKİYE'NİN İLK SNOWPARK'I

BENZİNE ZAM!