Sıcak ve taze gözleme tarifi! Gözleme nasıl yapılır?
En sevilen hamur işlerinden biri olan gözleme özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde tercih ediliyor. Ayran ile birlikte güzel ikili olan ve öğle yemeğinde de tercih edilen gözlemenin pratik yapılması da artısıdır.
En sevilen hamur işlerinden biri olan gözleme özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde tercih ediliyor. Ayran ile birlikte güzel ikili olan ve öğle yemeğinde de tercih edilen gözlemenin pratik yapılması da artısıdır.
Gözlemenin iç malzemesi tercihe göre değişebilir. Kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı gibi daha pek çok gözleme çeşidi vardır. Kolay gözleme tarifini haberimizde sizler için derledik.
15. yüzyıldan beri Saray mutfaklarında ve İstanbul mutfağında, açılan ufak yufkalara kıyma, mantar, ıspanak, peynir, közlenmiş patlıcan, ot kavurmaları, patates, rezene, yumurta, turşu kavurması konularak kapatılan ve saçta arkalı önlü pişen gözlemeler, hamur işlerinin başını çeker.
Eski yemek tariflerini incelediğimizde gözlemenin Fatih Sultan Mehmet döneminden itibaren her daim tüketildiği görülmektedir. Bazı yörelerimizde saç böreği de denen gözleme, özel günlerde bir çok bölgemizde mutlaka yapılan hamur işidir.
Malzemeler:
-3 su bardağı un
-1,5 su bardağı ılık su
-1 çay kaşığı dolusu tuz