Hemen hemen herkes restoranlarda yemek yiyor. Bu bazen lüks bir restoran olurken bazen ise esnaf işi olabiliyor. Ancak sağlık ve lezzet açısından restoranlarda asla yenilmemesi gereken bazı yemekler var! INSIDER, profesyonel mutfaklarda çalışan şefler ve restoranlarda çalışan garsonların, sırlarını ortaya döküp, dışarıda çok sık yemek yiyenlere yol göstermek için bazı ipuçları derlemiş. İşte mutfak profesyonellerinin de yemekten uzak durduğu, restoranlarda yenmemesi gerekenler.
GÖBEK MARUL
Marullar çoğunlukla iyi yıkanmıyor ve mikroplar yeşilliklerin kat yerlerinde ve köşelerinde saklanıyor. İyi yıkanmış oldukları zaman da çok yumuşamış ve kıvamlarını kaybetmiş oluyorlar. Hele bir de mayonezli bir salata sosu üzerine eklendiğinde sonuç felaket.
ÇOK SATANLAR
Her restoranın menüsünde çok satan ürünler vardır ve bu ürünlerin çok fazla tüketildiği için taze taze yapılacağını düşünürüz. Halbuki çok satanlar genellikle önceden hazırlanır ve ambalajlara sarılarak bekletilir. Bunun yerine menüden daha az popüler maddeleri seçin. Bunlar muhtemelen siparişiniz üzerine hazırlanacaklardır.
SOS KASELERİ
Yemeğin yanında minik kaselerin içinde soslar gelir. Bu sos kaseleri her müşteri için farklı olmayabilir. Bunun yerine boş tabakta kalan kasenin içindeki mayonezin üzerine yeni mayonez ilave edilir ve kase yeniden servise gönderilir.