Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye'yi tanıtacak 19 şef

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi tanıtım faaliyetleri kapsamında dünyada Türkiye'yi tanıtacak 19 şefi belirledi. Listede Nusret, Masterchef Türkiye'nin sunucularından Somer Sivrioğlu, Ömür Akkor, Refika Birgül, İsmet Saz gibi isimler de yer aldı. Go Turkey web sitesinde Türk Ünlü Şefler başlığıyla açılan sayfada, ünlü şefler hakkında şu ifadeler yer aldı:

author-1
takvim.com.tr
Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Somer Sivrioğlu: 25 yaşında Avustralya'ya gitmek üzere İstanbul'dan ayrıldı ve Land Down Under'da çok sevilen bir şef oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Kemal Demirasal: Şef olmadan önce profesyonel bir rüzgâr sörfçüsüydü. Deneysel restoranı Alancha, İstanbul'a açılmadan önce Çeşme'de doğdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Aylin Yazıcıoğlu: Nicole Restaurant'ın eski kurucusu ve eski şefidir. Paris'te okudu ve çalıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Nusret (Salt Bae): Uluslararası popüler et restoranı Nusr-Et'i kuran bir kasap, restoran sahibi ve şeftir. Et hazırlama ve baharatlama tekniği internette bir sansasyon yarattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Arda Türkmen: İstanbul'da bir restoran sahibi ve sevilen televizyon kişisidir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Maksut Aşkar: Ünlü restoranı Neolokal'da mutfağını yaratmak için çiftlikten masaya bir yöntem ve minimalist bir estetik kullanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Refika Birgül: Türk mutfağı hakkında yemek kitapları ve köşe yazıları yazmış bir yazar ve televizyon kişisidir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Musa Dağdeviren: İstanbul Çiya'nın kurucusu. Anadolu'nun her yerindeki malzemelerden yararlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Fatih Tutak: Türk mutfağını pişirdiği Bangkok'taki The House on Sathorn'da şef olarak yerleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Doğa Çitçi: Gaziantep mutfağında uzmanlaşmıştır ve yöresel mutfağı tanıtan Gaziantep Mutfaklarının koordinatörüdür.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Osman Sezener: İzmir'deki köklerine dönüp OD Urla restoranını açmadan önce İtalya, İstanbul ve ABD'de çalıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Ömür Akkor: Türk mutfağının Osmanlı kökenlerini araştıran gurme şef. Anadolu'nun kayıp tariflerinin izini sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Mehmet Gürs: İstanbul'un en tanınmış şeflerinden biridir. Türk ve İskandinav mutfağını buluşturan Mikla'yı kurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Civan Er: Hatay mutfağından esinlenerek deneysel restoran Changa'da çalıştıktan sonra İstanbul'da Yeni Lokanta'yı açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

İsmet Saz: Tanınmış şeflerle çalışmak için ABD'ye gitmeden birçok restoranda çalıştı. 2015 yılında İstanbul'da TOI Restaurant & Lounge'u açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Şemsa Denizsel: Önceki restoranı Kantin, İstanbul'a özgü yemekleri yalın, kaliteli bir estetikle yarattı. YouTube kanalı da var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Serkan Güzelçoban: Michelin yıldızı kazanan ikinci Türk şef. Almanya'da doğup büyümüş olmasına rağmen ailesi Denizli'den geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Ali Güngörmüş: Michelin yıldızı alan ilk Türk aşçıdır. Akdeniz mutfağına dair görüşü meşhurdur ve üç yemek kitabının yazarıdır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belirledi! İşte Türkiye’yi tanıtacak 19 şef

Vedat Başaran: Osmanlı döneminden kalma yemek kitaplarından ilham alan bir şef ve yemek kültürü araştırmacısı.