Toptan kilogram fiyatı 800 lirayı bulan Kenger sakızı, bir ay boyunca çiğnenebiliyor. Ayrıca bu sakız bir yıl muhafaza edildiği gibi birçok faydası da bulunuyor. Sakızın toplanmasının güç olması, toplayan kişi sayısının az olması ve bahar aylarının yağışlı geçmesinden dolayı fiyatının yüksek olduğu ifade ediliyor.
Genellikle Sivas ve Malatya çevresinde yetişen ve kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen kenger sakızının faydaları saymakla bitmezken, fiyatı da günden güne artıyor.
Kökünden süt akıyor
"Kenger sakızı, kenger bitkisinden elde edilir. Kenger bitkisi, Haziran- Temmuz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte kurur ve kuruyan yerlerinin kesilmesiyle kökünden süt akar."
- "Akan süt belli bir süre sonra donar ve kenger sakızı ortaya çıkmış olur."
Her yerden talep çok
- "Bu donan sütleri sıcak sularla temizleyip katkıları alınarak yuvarlak ve yassı şekiller verilir. Bu işlemlerin ardından ise Kenger sakızı oluşur."