Kanserle mücadele etmenin yolunun hastalığın teşhisinin konmasından önce başladığını ifade eden kanser uzmanları, tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Her an kanser olacakmış gibi vücudun korunması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, ev yoğurdunun faydalarından bahsetti. İşte uzmanlardan gelen kanserden korunmak için ev yoğurdu tüketimi önerisi...
Kanser uzmanları hastalıkla mücadeyi anlatırken, normal yoğurt ve ev yoğurdu arasındaki farka değindi. ABD'de iki ayrı tıp merkezinde yürütülen bilimsel araştırmada, bağırsak mikrobiyomunu düzenlemek için probiyotik bakterilerden özellikle "Lactobacilli" cinsini içeren ev yapımı yoğurdun potansiyeli değerlendirildi.
.
HER GÜN YAKLAŞIK 2 FİNCAN YOĞURT TÜKETTİLER
Araştırmada, hassas bağırsak sendromu tanısı konulan 189 hasta incelemeye alınarak, katılımcılardan her birinin her gün 500 ml (yaklaşık 2 fincan) ev yapımı yoğurt tüketmesi sağlandı ve semptomları 6 aylık süre boyunca izlendi.
Araştırmada, hassas bağırsak sendromu semptomlarının katılımcıların yüzde 89'unda tamamen rahatladığı, varolan tüm hassas bağırsak sendromu semptomlarının kaybolduğu ve hastalarda günlük bağırsak hareketlerinin düzeldiği tespit edildi. Dünya Gastroenteroloji Kongresi'nde sonuçları açıklanan araştırmaya ilişkin bilgi veren uzmanlar, söz konusu çalışmanın alanında bir ilk olduğunu belirterek, elde edilen öncül sonuçların çok önem taşıdığını söyledi.