İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

Ramazan ayında iftar sofraları için yemek tarifi arayışları erken saatlerde başlıyor. 1 Mart 2025 Cumartesi günü orucun ilk gününde iftar menüsü için birbirinden lezzetli yemekler sofralarda yerini alacak. "Bugün iftara ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan ana yemeğe, salatadan tatlıya kadar kolay ve pratik tarifleri bir araya getirdik. İşte Ramazan'ın ilk gününe özel iftar menüsü önerileri…

author-1
takvim.com.tr
İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

Ramazan ayının ilk iftarı için sofralar hazırlanırken, lezzetli ve doyurucu tarifler arayışı da sürüyor. Bugüne özel, çalışanlar için pratik ve hızlı yemek tariflerini derledik. "İftarda ne yesem?" sorusuna yanıt arayanlara lezzetli ve kolay öneriler sunuyoruz. İşte Ramazan menüsü!

İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 su bardağı sarı mercimek

1,5 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı
Öncelikle mercimekleri iyice yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin ve küçük doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Sarımsakları ezerek ilave edin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.

Tavuk suyunu azar azar ekleyerek sürekli karıştırın ve ardından mercimekleri ilave edin. Suyunu da ekledikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın. Mercimekler iyice yumuşayınca tuzunu ekleyin ve ocaktan alıp blender ile pürüzsüz hale getirin. Daha sonra ince bir süzgeçten geçirerek çorbayı tam kıvamında hale getirin.

Üzeri için, bir tavada tereyağını eritin ve pul biberi ekleyerek hafifçe kızdırın. Servis ederken çorbanın üzerine gezdirerek sıcak şekilde sunun.

İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

İzmir Köfte nasıl yapılır?

Malzemeler:

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet domates

1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

3 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)

2 yemek kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet patates (elma dilimi kesilmiş)

1 adet yeşil biber (dilimlenmiş)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi, maydanoz ve baharatları geniş bir kasede güzelce yoğurun. Harçtan oval şekilli köfteler hazırlayın. Önceden soyup dilimlediğiniz patatesleri de hazır edin.

Airfryer'ı 180 dereceye ayarlayın ve köfteleri 8 dakika pişirin. Ardından patateslerle birlikte airfryer sepetine yerleştirin. Üzerine biber ve domates dilimlerini ekleyin.

Domates salçasını bir kaseye alın, az miktarda su ve sıvı yağ ekleyerek sos hazırlayın. Bu sosu köftelerin üzerine gezdirin. Airfryer'da 200 derecede 10-15 dakika kadar pişirin.

İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

Pirinç pilavı nasıl yapılır?

Malzemeler (4 Kişilik):

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

Bir tutam kimyon (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Öncelikle pirinci nişastasından arındırmak için birkaç kez bol suyla yıkayın ve süzgeçte bekletin.

Airfryer'ın uygun kabına süzülmüş pirinçleri alın. Üzerine sıcak su veya tavuk suyunu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Dilerseniz lezzet katmak için kimyon ilave edebilirsiniz.

Tüm malzemeleri tahta kaşıkla nazikçe karıştırarak eşit şekilde yayılmasını sağlayın.

Airfryer'ı 180 dereceye ayarlayın ve pilavı 20 dakika pişirin. Süre sonunda kabı açıp pilavı karıştırın.

Kapağını tekrar kapatıp 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

Salata nasıl yapılır?

Malzemeler:

8 yaprak taze kıvırcık marul

2 adet domates

2 adet salatalık

1 çay bardağı konserve mısır

1 adet limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Kıvırcık marul yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün, ardından iri parçalar halinde doğrayarak geniş bir kaseye alın. Domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayıp marullara ekleyin. Üzerine mısırı ilave edin.

Limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Salatanız servise hazır.

2025 İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

Güllaç nasıl yapılır?

Malzemeler:

12 adet güllaç yaprağı

1,5 litre süt

2 su bardağı toz şeker

Çekilmiş ceviz içi

2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

Üzeri için:

Toz Antep fıstığı

Kiraz şekerlemesi

Hazırlanışı:
Sütü tencereye alın, içine şekeri ekleyerek karıştırın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Sütü kaynatmamaya dikkat edin, el yakmayacak sıcaklıkta olması yeterlidir.

Derin bir tepsinin tabanına parlak yüzeyi üste gelecek şekilde güllaç yapraklarından birini yerleştirin. Üzerine birkaç kepçe ılık süt gezdirerek iyice ıslanmasını sağlayın. Aynı işlemi ilk 6 yaprak için tekrarlayın ve bu kata bolca ceviz içi serpin.

Kalan güllaç yapraklarını da tek tek ıslatarak yerleştirin. En son aşamada kalan süte gül suyunu ekleyerek tatlının her yerine gezdirin.

Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerini Antep fıstığı ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyerek ikram edebilirsiniz.

GÜNCEL RAMAZAN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İFTAR MENÜLERİ 1. GÜN | Ramazan’da çalışanlar için pratik hızlı tarifler…

(Kaynak: Takvim Foto Arşivden alınmıştır.)