Afetzedelerin oylarını kullanabilmesi için AFAD tarafından 28 Mayıs günü sandıklara ücretsiz ulaşım hizmeti başlatılacak. 6 Şubat deprem faciasının ardından birçok depremzede için seçim hazırlıkları başlamıştı ve şimdi bu önemli hizmet devreye girecek.
Bu karar, 81 ildeki tüm afetzedeleri kapsayacak şekilde genel birgeçle gönderildi. AFAD, 28 Mayıs'a 8 gün kala 81 il valiliğine "Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri" konulu bir genelge iletti. Bu genelgeye göre, afetzedelerin geri dönüş işlemleri için yol masrafları karşılanacak.
Depremzedelerin geri dönüşleriyle ilgili işlemlerin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için, 11 etkilenen il için özel önlemler alınacak.
Genelgede, diğer illerden afet bölgesine veya afet bölgesinden geçici olarak başka illere gidecek olanların ve afet bölgesinde yaşayanların dönüş taleplerinin karşılanacağı belirtiliyor.
Valilik ve kaymakamlıklara yapılan açıklamalarla birlikte, bu işlemlerin yürütülmesi için daha önce oluşturulan birimlerin görevlerine devam edeceği bildirildi.