Deprem bölgesinde hüzünlü ziyaret! Yakınlarını kaybeden vatandaşlar bayram arifesinde mezarlıklara gitti
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen 11 ilde yaşayan depremzedeler, Ramazan Bayramı'nı buruk karşılıyor. Asrın felaketinde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, arife gününde mezarlıklara gidip, yakınları için dua ederek gözyaşları döktü.
MALATYA
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya'da vefat edenlerin yakınları Ramazan Bayramı arifesinde, Malatya Şehir Mezarlığı'na akın etti.
Vatandaşlar, mezar başlarında dua ederek, gözyaşı göktü.
Depremde ölen bazı çocukların mezarlarının üzerine battaniye örtülürken, bayramlıkları mezar taşlarına giydirildi, en sevdikleri oyuncakları da mezarlarına bırakıldı.
Vefat edenlerin yakınları, bu bayramın çok buruk geçtiğini, Malatya'da bayram havasının olmadığını söyledi.
DİYARBAKIR
Depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkıldı, 414 kişi hayatını kaybetti, 912 kişi de yaralandı.