Canan Karatay önerdi: Kahveyi böyle hazırlayınca faydaları 2'ye katlanıyor! Yağları cayır cayır yakan o tarif
Türk kahvesi Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan lezzeti ve faydaları ile sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak son dönemde sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, Türk kahvesinin faydalarını katlamak için doğru pişirme yöntemine dikkat çekiyor. Ünlü beslenme uzmanı, güne kahve içmeden başlayamayanlar için sağlıklı bir pişirme önerisi sundu
Canan Karatay, Türk kahvesini hazırlarken yapılan yanlışların faydaları azalttığını belirtiyor. Peki, Türk kahvesi nasıl pişirilmeli? İşte Karatay'ın önerileri...
Soğuk Süt veya Su Kullanımı: Karatay'a göre, Türk kahvesi hazırlanırken mutlaka soğuk su veya soğuk süt kullanılmalı. Bu yöntem, kahvenin daha yavaş pişmesini sağlarken, içerisindeki antioksidanların ve faydalı bileşenlerin korunmasına yardımcı olur.
Şekersiz Tüketim: Karatay, kahvenin sade ve şekersiz olarak tüketilmesini öneriyor.
Şekerin, kahvenin antioksidan özelliklerini yok ettiğini dile getiriyor ve bu nedenle sade Türk kahvesi içmenin daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.
Yavaş Pişirme: Türk kahvesini pişirirken kısık ateşte, ağır ağır pişirmeyi öneren Karatay, bu yöntemin kahvenin besin değerlerini koruyarak lezzetini artıracağını ifade ediyor.