2018 Muharrem Ayı'nın gelmesi ile beraber, en çok merak edilen şeylerden biri aşure nasıl yapılır oldu. Birçok kişinin iştahla beklediği aşure için çaba sarf etmek gerekiyor. Aşure nasıl yapılır? Aşurede en az kaç çeşit olmalıdır? Aşure dağıtmanın sevabı nedir? İşte enfes aşure tarifi.
AŞURE NASIL YAPILIR?
Muharrem Ayı'na girmemiz ile en çok merak edilen şeylerden biri 2018 Aşure Günü ne zaman oldu. Aşure Günü, Muharrem Ayı'nın 10.gününe denk geliyor. Bu kadar kısa bir süre kalmışken, aşure yapımı için aşure tarifleri en çok merak edilenler arasında. Aşure nasıl yapılır? Aşurede en az kaç çeşit olmalıdır? Aşure dağıtmanın sevabı nedir?
AŞURE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
• 500 gram buğday • 1 su bardağı kuru fasulye • 1/2 su bardağı nohut • 1 çay bardağı kuru üzüm • 10 adet kuru kayısı • 10 adet kuru incir • 1 paket vanilya • 1/2 su bardağı fındık • 1 adet orta boy elma • 4 adet karanfil • 1,5 su bardağı toz şeker • 5 su bardağı sıcak su • 1 su bardağı süt
ÜSTÜ İÇİN
• 1 adet nar • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi • 1 yemek kaşığı tarçın
AŞURE NASIL YAPILIR?
Akşamdan buğdayı ovalayarak suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Kaynama sonunda çıkan sarı suyu döküp tekrar sıcak su koyup 5 dakika daha haşladıktan sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün buğdaylara sıcak su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın, suyu azaldıkça sıcak su ilave edin.