İFTAR MENÜSÜ 2. GÜN 🍴 Bugün ne pişirsem? 4-6-8-10 kişilik, en kolay, pratik, lezzetli, ekonomik, hızlı, tatlı-tuzlu İFTAR MENÜSÜ önerileri...

İftar menüsü önerileri akşama güzel bir sofra hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. İftara özel ikinci gün menüsünü sizler için hazırladık. İşte evde kalabalık misafirleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz iftar menüsü tavsiyeleri...

Giriş Tarihi:
Takvim Logo

İftara kalabalık misafirleriniz varsa ve güzel bir sofra ortaya çıkarmak istiyorsanız bu tarifleri deneyebilirsiniz. Hem kısa sürede hem de oldukça lezzetli bir şekilde hazırlayabileceğiniz iftar menüsü önerimizi sizler için derledik. İşte 2. gün iftar menüsü tavsiyesi...

Takvim Logo

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kuru nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya isteğe göre tereyağı
1.5 litre su

Takvim Logo

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

-3 yemek kaşığı yağımızı tencereye koyup ince kesim soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonrasında salça ilave ediyoruz.

-Salçanın kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra yıkadığımız kırmızı mercimekleri, pirinçleri ve bulguru ilave edip 1 dakika kavuruyoruz.

-Sonrasında kaynattığımız sıcak suyu isteğe göre et suyu da koyup, son olarak istediğiniz baharatları ekleyip mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. İsteyenler blenderde da çekebilir. Afiyet olsun.

Takvim Logo

KIYMALI ALİ NAZİK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

5-6 adet patlıcan
4-5 kaşık süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 parça limon
Tuz


Kıymalı sos için;

300-400 gr kıyma
2-3 adet sivri biber
1 adet iri domates
3-4 kaşık zeytinyağ
Tuz karabiber pul biber kimyon


Üzeri için;

1 kaşık tereyağ toz kırmızı biber

Takvim Logo

KIYMALI ALİ NAZİK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patlıcanları yıkayıp bir kaç yerinden delip köz tavasında yumuşayana kadar közleyelim.

Pişen patlıcanların kabuklarını soyup limonla her yerini ovalım bu kararmasını engelleyecektir.

Takvim Logo

Küçük küçük kesip bir süre süzgeçte fazla suyunu bırakması için bekletelim.

Yoğurda ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip patlıcanlarla güzelce karıştırıp servis tabağına alalım.

Takvim Logo

Tavaya yağı alıp kıymayı ilave edelim suyunu salıp çekince yemeklik doğradığımız biberleri ekleyelim.

Bir süre daha kavurup kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim en son baharatlarını tuzunu atıp yoğurtlu patlıcanın üzerine dökelim.

Tereyağında kızdırdığımız biberli sosu da üzerine döküp sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Takvim Logo

MISIR SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı konserve mısır
Rendelenmiş 1 adet havuç
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam dereotu
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Takvim Logo

MISIR SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak uygun bir kasenin içerisine suyunu süzdüğümüz konserve mısırı alalım.

Ardından üzerine rendelediğimiz havucu, közlediğimiz ve doğradığımız kırmızı biberi ekleyelim.

Dereotunu kıyalım, limonun suyunu sıkarak kasedeki malzemelerimize ekleyelim. Dilerseniz salatanızın içerisine farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Zeytin yağını da ilave ettikten sonra tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştıralım.

Son olarak mısır salatamızı servis tabağımıza alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Takvim Logo

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya

Takvim Logo

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.

Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.

Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.

Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.

Takvim Logo

Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.

Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.

Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.

Takvim Logo

Üzerini arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyelim. Ben pişirme kağıdından ince şeritler kestim, tatlının enine gelecek şekilde üzerine yerleştirdim. Ardından her yerini kapatacak şekilde üzerine tarçın serptim ve şeritlerimi dikkatli bir şekilde çıkarttım.

Takvim Logo

Sonrasında tekrar kestiğimi pişirme kağıtlarını tatlının boyuna doğru aralıklı olarak yerleştirdim ve tarçın döktükten sonra dikkatlice çıkarttım ve çok hoş bir görüntü elde ettim. Ancak siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Takvim Logo