Evde yağla dolu içi geçmiş patateslerden sıkıldınız mı? İşte evde yapılan çıtır çıtır patates kızartması tarifi...
Kahvaltıda, akşam yemeğine yardımcı olarak sürekli tercih edilen ve 7'den 70'e herkesin sevdiği atıştırmalıklar arasında yer alan patates kızartmasını tam istediğiniz gibi yapamıyor olabilirsiniz. Evde yapılan patates kızartması restoranların aksine çok daha yağlı ve yumuşak oluyor. Peki size evde çıtır çıtır altın sarısı patates yapabileceğinizi söylesek? Hem de oldukça kolay bir yöntemle leziz bir kızartma ortaya çıkarabilirsiniz. İşte detaylar...
ÇITIR ÇITIR PATATES İÇİN ÇARE SİRKE
Soğuk su içerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Dilimlediğiniz patatesleri bu suyun içerisine aktarın. Kızgın yağ ile kızaran patatesler, sirkeli su ile çıtır çıtır olacak.
PATATES KIZARTMASINA NEDEN SİRKE KONUR?
Patateslerin daha sert ve kıtır olmasının bir diğer yolu da patatesleri içine birkaç damla sirke damlatılmış soğuk suda biraz bekletmek. Bir süre bu karışımda bekleyen patateslerin daha sert ve diri hale geldiğini görebilirsiniz. Patateslerinizi dondurarak da kıtır kıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.