2 saniyede yumurta soyma yöntemi! Yıllardır boş yere çabaladık! Haşlanmış yumurtayı...

Yumurta soymak çoğu zaman eziyet haline gelen durumlar arasında bulunuyor. Bu nedenle 2 saniyede yumurta soymanın yöntemlerini sizler için derledik. İşte haşlanmış yumurta soymanın en kolay yolu...

Giriş Tarihi:
Takvim Logo

Yumurta soyraken zorlanmaya son. İşte 2 saniyede yumurtayı kabuklarından arındırmanın formülü...

Takvim Logo

İLK YÖNTEM TUZ

Yumurta haşlarken haşlama kabına tuz ekleyin. Yumurta böylelikle daha kolay soyulacaktır.

Takvim Logo

Haşlanmış yumurta soymanın birkaç farklı yöntemi vardır. İşte size bazı örnekler:

Takvim Logo

SOĞUK SU

Haşlanmış yumurtaları kaynar sudan çıkardıktan sonra soğuk suya batırın. Yumurtalar soğuduğunda, kabukları daha kolay soyulacaktır.

Takvim Logo

SALLAYIN

Haşlanmış yumurtaları tezgaha veya tezgahın üzerine hafifçe vurarak çatlaklar oluşturun

Takvim Logo

YUMURTANIN PİŞTİĞİNİ NASIL ANLARIZ?

Yumurtayı düz bir zemin üzerinde çevirmeye başlayın. Yumurtayı düz bir zemin üzerinde çevirmeye başlayın. Daha sonra işaret parmağınızla yumurtanın dönüşünü durdurun ve parmağınızı hemen geri çekin. Eğer yumurta tekrar hareket ediyorsa bu yumurta pişmemiş olandır, eğer sabit kalıyorsa pişmiş olandır.

Takvim Logo

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN ÜSTÜNE NE DÖKÜLÜR?

Yumurtaları öncelikle haşlıyorum. Ardından dilimleyerek bir tabağa alıyorum. (Bu tabağım için, 4 adet yumurta haşladım. ) Sonrasında üzerine sırasıyla; istediğim ölçülerde, biraz tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, nane, kekik ve çörek otu serpiyorum.

Takvim Logo

YUMURTA HAŞLARKEN KAÇA KADAR SAYILIR?

Yumurtanızı kaynamış suya bir kaşık yardımı ile yavaşça bırakmalısınız ki yumurta tencerenin dibine vurup çatlamasın. Katı yumurtayı 12 dakikadan fazla haşlamayın besin değerini, etkisini kaybetmesin. Yumurta haşlanırken 4 dakika da beyazı pişer 12 dakika da tamamı katılaşır.

Takvim Logo

YUMURTA HAŞLANIRKEN ÇATLAMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.

Takvim Logo

YUMURTA HAŞLARKEN ÜSTÜ KAPANIR MI?

Tenceredeki su kaynayana kadar ateşte tutun. Baloncuklar çıkmaya başladığında, ocağı söndürün. Tencerenin üzerine bir kapak kapatın ve bir kenarda beklemeye alın. Yumurtalarını sıcak suyun içinde pişmeye devam edecektir.

Takvim Logo

HAŞLANMIŞ YUMURTA YIKANIR MI?

Sıcak yumurtanın kokusunu artırır. Doğrudan sıcak suda haşlamak yerine soğuk suya koyup yavaş yavaş ısıttığınız yumurta daha az kokar. Aynı şekilde bulaşıklara sinmiş yumurta kokusunu da soğukla yıkayarak çıkarabilirsiniz.

Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo