Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, önceki gün Okan Üniversitesi’nde katıldığı bir panelde öğrencilerin transfer sorularını geçiştirirken bir hayli zorlandı.
Gelecek yıl yıldız bir oyuncu alacaklarını söylemekle yetinen ancak toplantı sonrası bazı Fenerbahçeli öğrenciler tarafından ablukaya alınan Mosturoğlu, tüm ısrarlara rağmen isim vermedi. Ancak bu o ismi çok önceden açıklamıştık.
Asansör beklerken öğrencilerin baskısı karşısında sıkışan Mosturoğlu, “Hiç değilse hangi ülkeden geleceğini söyleyin” ricasını kurmadı ve oyuncuyu Fransa’dan alacaklarını açıkladı.
Sarı-lacivertli kulübün uzun bir süredir Lille’de top koşturan 19 yaşındaki genç yıldız Eden Hazard ile ilgilendiği, Mosturoğlu’nun işaret ettiği ismin bu olabileceği öğrenildi.
Real Madrid, Arsenal ve Manchester United gibi takımların da listesinde bulunan Belçikalı oyuncu için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi. Peki, Fenerbahçe Hazard'ı transfer edebilir mi?
Fenerbahçe süper bir yıldızın peşine düştü. Bu oyuncunun oyun stili Barcelonalı yıldız Messi'ye benzetiliyor...
Daum, takımda oynayan Alex, Dos Santos, Cristian Baroni, Güiza ve Lugano'dan memnun olduğunu her fırsatta dile getirirken Bİlica ve Deivid'den duyduğu memnuniyetisizliği başkan Aziz Yıldırım'la paylaştı. Alman teknik direktör gelecek sezon bu iki futbolcuyu kadroda düşünmüyor.
Daum'un asıl transfer etmek istediği futbolcu ise UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Lille maçlarından sonra ortaya çıktı.
Her iki maçta da oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bıraktıran Lille'in Belçikalı futbolcusu Eden Hazard, Daum'un da gönlünü çalmayı başardı.
Ancak Lille takımının dinamosu olan Hazard'ı transfer etmek o kadar da kolay olmayacak. 1991 doğumlu olan ve geleceğin büyük yıldızları arasında gösterilen Hazard'ı İngiltere ve İspanya'dan da taliplileri var.
Henüz çok genç olan Eden Hazard Fransa'da adeta fırtınalar estiriyor. Belçikalı futbolcu ofansif ortasaha pozisyonunda oynuyor. Her maçta Lille taraftarının büyük bir sevgi gösterisinde bulunduğu Hazard'ın özel bir tribünü bile var.
Oyun stili olarak Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'ye benzetilen Hazard'ı Real Madrid istiyor. Adını yakın bir zamanda Avrupa'ya ezberletecek Hazard, Manchester United ve Arsenal'in de transfer listesinde bulunuyor.
HAZARD KİMDİR?
Futbola 7 yaşında Belçika'nın yerel kulüplerinden biri olan "Royal Stade Brainois"de başlayan Hazard, 14 yaşında AFC Tubize'den Lille'e transfer oldu.
2007-2008 sezonunda kulübün as takımıyla birkaç maça yedek kulübesinde dahil oldu. Asıl çıkışını Şubat 2009'daki Sochaux maçında yapan Hazard, A takımdaki ilk golünü atarak kulübünün 2-0'lık yenilgiden 3-2'lik galibiyete ulaşmasında rol oynadı.
Belçika Milli Futbol takımlarında 17, 18 ve 19 yaş altı kategorilerinde forma giyen Hazard, Kasım 2008'de, 17 yaşındayken Belçika Milli Futbol Takımı formasını ilk kez Lüksemburg karşısında giydi.