Süper Lig'de heyecan 16. hafta erteleme maçlarıyla devam ediyor. Lider Fenerbahçe sahasında Konyaspor'u ağırladı. Sarı lacivertlilerin rakip kaleye gol olup yağdığı mücadele 7-1 sona erdi.
Kanarya'ya galibiyeti getiren goller Edin Dzeko (3), Szymanski ve Mert Müldür, Batshuayi ve Uğucan Yazğılı (kk)'dan geldi. Konyaspor'un tek golünü ise Guilherme kaydetti.
Bu sonucun ardından puanını 50'ye yükselten sarı lacivertliler liderlik koltuğunu sağlama aldı. Konyaspor ise 18 puanla 18. sırada kaldı.
DZEKO'DAN HAT-TRICK
Fenerbahçe'nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko ise ilk yarıda attığı 3 gol ile hat-trick yaptı. Yıldız golcü bu sezon ikinci kez bir maçta 3 gol attı. Dzeko bu sezon ayrıca ilk penaltı golünü atmış oldu.
Dzeko attığı 3 gol ile ligde gol sayısını 16 yaparak en yakın rakibi Icardi'nin 4 gol önüne geçti ve gol krallığında zirvedeki yerini perçinledi.